Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 jan 2019

Nieuwe Kingdom trailer toont keiharde horror Netflix Original

We hebben een nieuwe trailer voor je van Kingdom, de veelbelovende Netflix Original waar we al vaker over hebben geschreven. Kingdom speelt zich af in het middeleeuwse Korea, waar krijgers het moeten opnemen tegen zombies.

Kingdom: nieuwe trailer voor Netflix Original

Verwacht echter geen standaard zombie-gedoe, want daarvan hebben we de afgelopen jaren al meer dan genoeg gezien. In plaats daarvan pakt de Zuid-Koreaanse regisseur Kim Seong-hun het origineler aan, met een prettige mix tussen horror en drama.

Gooi daar het keiharde typerende Zuid-Koreaanse sausje overheen wat we kennen van Koreaanse toppers als I Saw The Devil en Chaser en je hebt een potentiële topserie om naar uit te kijken. Ze weten daar als geen ander hoe je spanning opbouwt.

Netflix Kingdom serie trailer

Kingdom speelt zich dus in het Korea van de Joseon Dynastie af. Dan hebben we het over de periode van 1392 tot 1897. Een overleden koning staat op uit de dood wanneer een mysterieuze plaag zich over het land verspreidt. De prins de Joseon Dynastie moet zijn volk redden door hordes aan opgestane krijgers tegen te houden.

Het helpt echter niet dat hij geframed is voor verraad, waardoor hij vooral zelf het probleem op moet lossen, terwijl zijn land ook nog eens geplaagd wordt door hongersnood. Het complete eerste seizoen van Kingdom komt op 25 januari uit op Netflix.

Heeft de beschrijving je nog niet gepakt? Check dan de onderstaande trailer, en je snapt hopelijk meteen waarom men zulke hoge verwachtingen van deze Netflix Original heeft.

Reageer op artikel:
Nieuwe Kingdom trailer toont keiharde horror Netflix Original
Sluiten