Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 30 jun 2018

Zo transformeer je je Raspberry Pi tot een Super Nintendo

Games zien er tegenwoordig dusdanig echt uit, dan je soms even denkt dat het gewoon acteurs zijn waar je mee aan het spelen bent. Toch verlangen veel gamers om de zoveel tijd weer even terug naar de tijden van vroeger met pixelachtige Super Nintendo spelletjes. Op de één of andere manier blijven ze toch hun charme behouden. Als je weer eens zo’n nostalgisch moment hebt, kun je gelukkig ook daadwerkelijk die oude spelletjes weer spelen. En als je geen SNES meer hebt is dat helemaal niet erg, het kan gewoon met je Raspberry Pi.

Van Raspberry Pi naar Super Nintendo

Er is namelijk een Japans bedrijf genaamd Kintaro, dat je maar al te graag wil helpen met het spelen van je oude spelletjes. Het woord Kintaro zal je misschien herkennen van  Mortal Kombat, maar in dit geval gaat het om iets anders. Via de webshop van het bedrijf kun je verschillende cases kopen voor je Raspberry Pi. Deze zorgen ervoor dat je Pi opeens lijkt op een mini Nintendo console. De allernieuwst is gemaakt voor de Raspberry Pi 3 en lijkt ook behoorlijk veel op een oude Super Nintendo. Je kunt hem op het moment nog niet kopen, maar hij al wel te preorderen.

Kintaro Super Ursus Super Nintendo emolator Raspberry Pi

Benodigde hardware en software

Nadat je de case hebt gekocht is er nog wel even wat werk aan de winkel. Gelukkig krijg je met je case ook meteen instructies en op de site zelf kun je ook een uitgebreide guide vinden over wat er allemaal bij komt kijken. Zo heb je bijvoorbeeld bepaalde hardware nodig, zoals een USB keyboard, HDMI kabel en een monitor of tv. Daarnaast moet je ook allerlei software downloaden om het systeem uiteindelijk werkend te krijgen. Als dat allemaal in orde is, moet je natuurlijk ook nog wat spelletjes hebben. De ROMs kun je op verschillende plekken online downloaden om vervolgens naar je Pi over te zetten.

Super Nintendo Indiana Jones

Dan ben je klaar om je helemaal uit te leven met een pixelige Indiana Jones, Zelda en natuurlijk de verschillende Mario spelletjes. Wanneer je terug naar het heden bent gekeerd, kun je je geluk misschien beproeven met Mario Tennis Aces. Het is eindelijk een goede Mario tennis game.

Kintaro

Reageer op artikel:
Zo transformeer je je Raspberry Pi tot een Super Nintendo
Sluiten