Kirby Star Allies Review: een vrolijk tussendoortje

De Nintendo Switch is niet echt een spelcomputer die bedolven wordt met games, maar de titels die er voor uitkomen zijn wel vaak de moeite waard. De nieuwste game in de reeks van de exclusieve Nintendo Switch-games is Kirby Star Allies. Een game met de schattige roze Kirby in de hoofdrol en een geinige platformgame oplevert.

Kirby Star Allies Review

Kirby Star Allies begint met een kwade kracht die een grote hoeveelheid paarse harten het universum in gooit en daarmee de balans verpest. Er is echter ook een roze hart en die valt precies in de schoot van Kirby. Dat is even handig. Met dit roze hart speelt Kirby de mogelijkheid vrij om vijanden te veranderen in vrienden en zo samen met drie andere personages door de werelden te lopen. Dit zijn daarbij de vijf punten die ons opvielen.

Kirby Star Allies

Spelen met krachten

In de Kirby-reeks is het altijd leuk geweest om vijanden op te zuigen en vervolgens hun vaardigheden te absorberen. Dat is uiteraard in Kirby Star Allies ook weer mogelijk. Het verschil zit hem er nu in dat je samen met drie andere personages rond banjert. En je kunt hun vaardigheden met elkaar combineren om weer net wat andere krachten te krijgen. Handig bij het verslaan van vijanden, maar het wordt ook handig gebruikt bij het oplossen van puzzels. Op die manier heeft deze game net iets meer variatie dan de voorgaande games.

Kirby Star Allies

Ideaal om met anderen te spelen

Als je samen met wat vrienden bent, dan kun je samen aan de slag met Kirby Star Allies. Zij nemen dan één van de andere personages over en zodoende kun je samen gaan puzzelen en problemen oplossen. Iedereen zal gelijk begrijpen wat er van hem of haar verwacht wordt, waardoor het een ideale game is om even snel samen te spelen.

Kirby Star Allies

Kirby Star Allies is perfect voor de ietwat jongere gamer

Daarnaast blijkt Kirby Star Allies een perfecte titel te zijn voor de ietwat jongere gamer. Voordat ik er zelf mee aan de slag ben gegaan, was het mijn 8-jarige zoon die de Nintendo Switch te pakken had. Alles is in het Nederlands, zodat hij perfect begreep wat er van hem verwacht werd en heeft hij de game zonder mijn hulp volledig uitgespeeld. En hij was er ook heel erg enthousiast over.

Kirby Star Allies

Te makkelijk

Ik ben echter een iets geoefender gamer en heb dan als minpunt dat de game wel wat aan de makkelijke kant is. Dat is iets dat zo’n beetje elke Kirby-game tot nu toe heeft gehad, dus ergens verwacht je dat ook wel. Toch had ik gehoopt dat het hier en daar net wat pittiger zou zijn. Nu vlieg je er redelijk snel door heen.

Kirby Star Allies

Niet super lang

En daarbij helpt het niet dat de game niet enorm lang is. Ja, je kunt levels makkelijk opnieuw gaan spelen en je hebt de uitdaging om alle geheimen te ontdekken, maar dat is niet zo boeiend als dat je compleet nieuwe content ontdekt. Zeker in vergelijking met de grootsheid van Super Mario Odyssey is Kirby Star Allies een korte game.

Kirby Star Allies

Kirby Star Allies is nu exclusief verkrijgbaar op de Nintendo Switch. Wil je weten welke andere games op de console de moeite waard zijn, dan hebben we deze vijf games die we absoluut aanraden.

Reageer op artikel:
Kirby Star Allies Review: een vrolijk tussendoortje
Sluiten