Klachten rond de OnePlus 8 moeten met deze update verholpen worden

De OnePlus 8 serie is pas twee weken uit, terwijl de eerste update al klaar staat. De patch moet schermproblemen van OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro toestellen verhelpen. Dat meldt OnePlus op zijn forum.

Gebruikers hadden klachten over onder andere een groene waas zodra de helderheid op een laag niveau stond. De verkeerde kleurweergave trad bij gebruikers vooral op als het scherm grijs in plaats van groen moest kleuren. De update verhelpt het probleem volgens tests van Android Police gedeeltelijk.

Verschillende aanpassingen voor de OnePlus 8 serie

De update brengt meer dan alleen verbeteringen aan het scherm. Zo wil OnePlus ook allerlei aanpassingen op het gebied van connectiviteit en de camera aanbrengen. Dat betekent dat de OnePlus 8 en 8 Pro toestellen beter van je mobiele data naar je wifi moeten overschakelen. Daarnaast krijgt de camera met de update onder meer een betere witbalans en een betere focus bij het maken van foto’s in het donker.

Fijn voor de gebruikers is dat de update direct beschikbaar is. Dat is opvallend, aangezien updates meestal door telefoonfabrikanten langzamerhand worden uitgerold. Dat betekent dat een bepaalde regio, bijvoorbeeld Zuid-Korea of de VS, een update eerder krijgen. OnePlus pakt het anders aan, waardoor iedereen meteen met de nieuwe update aan de slag kan.

OnePlus 8 Pro
De OnePlus 8 Pro (Afbeelding: Mark Hofman)

Een opvallende zet van OnePlus

De nieuwe serie van het Chinese bedrijf veroorzaakte voor veel opschudding, aangezien de instapprijs voor de toestellen aan de hoge kant ligt. Het goedkoopste model kost 700 euro, terwijl je voor de meest luxe variant 1000 euro mag neertellen. Daar kwam nog bij dat een dag later uitgerekend Apple de betaalbare iPhone SE 2020 uitbracht. Aan de andere kant was de OnePlus 8 serie bij de release wel binnen een mum van tijd uitverkocht. Het Chinese bedrijf had maar een beperkt aantal toestellen beschikbaar gesteld voor de vroege verkoop.

Ben je benieuwd naar alle details van de nieuwe OnePlus serie? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Klachten rond de OnePlus 8 moeten met deze update verholpen worden
Sluiten