Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 22 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Klassieke anime Captain Tsubasa krijgt eigen game

Bandai Namco heeft de game Captain Tsubasa: Rise of New Champions aangekondigd. Het is een game die gebaseerd is op een manga, die vervolgens ook wordt omgezet naar een animatie.

Captain Tsubasa werd in 1981 geïntroduceerd in het Japanse magazine Weekly Shōnen Jump. Daar liep de reeks tot en met 1986 en vervolgens verschenen er vele spin-offs. Ook zijn er vele films en series an gemaakt, waarbij de laatste in april 2019 afliep. En dit jaar kun je avonturen in een game beleven.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions komt er aan

Captain Tsubasa: Rise of New Champions is un de maak voor de pc, PlayStation 4 en de Nintendo Switch, zo liet uitgever Bandai Namco via een persbericht weten. De game moet dit jaar verschijnen. Wanneer dat precies het geval gaat zijn, dat is nog niet bekend. Daarnaast is ook niet helemaal duidelijk wat je precies kunt verwachten van de game. In het persbericht wordt gesproken over een combinatie tussen voetbal en de over de top actie uit de animatie. In de onderstaande trailer krijg je alvast een voorproefje.

Als ik af moet gaan op wat de trailer te bieden heeft, dan doet het me denken aan voetbalgames als Mario Smash Football en Sega Soccer Slam. Voetbalgames uit het verleden die erg arcade en over de top waren. Titels waarbij je de meest bizarre acties kon uithalen en het geheel niet heel erg veel meer te maken had met het echte voetbal. Dat zou dus ook goed gaan kunnen met Captain Tsubasa: Rise of New Champions.

Ik heb zo’n idee dat Captain Tsubasa: Rise of New Champions een combinatie gaat worden tussen een verhaal en het samenstellen van je eigen team om op die manier voor de winst te kunnen gaan. Hopelijk geeft de uitgever snel meer duidelijkheid. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Klassieke anime Captain Tsubasa krijgt eigen game
Sluiten