Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 27 dec 2018

Doomba: maak klassieke Doom-maps met je robotstofzuiger

Gewoon de stofzuiger pakken en daarmee door je huis gaan, dat is zo ouderwets. Tegenwoordig pak je gewoon de robotstofzuiger en laat je hem het werk doen. De Roomba is daarbij waarschijnlijk de bekendste. Deze robotstofzuiger kan redelijk goed zijn weg vinden in jouw huis en zo de boel schoon te maken. Maar als je nog meer uit je roomba wil halen, dan kun je de Roomba gebruiken om maps te maken in het klassieke Doom, dankzij het DOOMBA-project.

Je eigen Doom-maps maken via de Roomba

DOOMBA is een project dat gemaakt is door Rich Whitehouse. Het is een programma die kijkt naar het script dat de Roomba aflegt. Vanuit dat script wordt er afgelezen hoe de Roomba door het huis heen gaat en die informatie wordt vertaald naar een Doom-map. En vervolgens kun je daar dan op gaan knallen op een manier zoals je het deed in het begin van de jaren negentig.

Om dit voor elkaar te krijgen is het zaak om de Noesis tool voor je pc in huis te halen. Vervolgens ga je naar de unloaded folder en naar ‘optionalplugins\python’. Daar kopier je de ‘tool_roomba.py file’ en plak je die naar ‘plugins\python’. Vervolgens zie je in Noesis het Tools Menu en vind je daar de tracker informatie en wordt dat overgezet naar een map zoals je die in Doom kunt gaan spelen.

Roomba

Het is misschien wat veel moeite en Doom is niet meer de meest recente game, maar als je graag gekke dingen voor elkaar wilt krijgen, dan is dit een mooie optie. Voor mij is het gewoon mooi om te zien dat iemand op dit idee komt en dan rond de kerst volledig uitwerkt en werkend krijgt. Het is in elk geval weer wat anders dan het kerstdiner nuttigen met de schoonfamilie.

Meer lezen over de Roomba? Kijk dan zeker even hier.

Reageer op artikel:
Doomba: maak klassieke Doom-maps met je robotstofzuiger
Sluiten