Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Klassieke Japanse game Sakura Wars komt naar het Westen

Hoewel er tegenwoordig steeds meer games vanuit Japan de weg naar het Westen vindt, zijn er nog altijd populaire Japanse titels die nauwelijks bekend zijn in het Westen. Sakura Wars is daar een perfect voorbeeld van. De reeks, die naast games ook bestaat uit anime en manga, begon in 1996 op de Saturn en heeft sindsdien vijf games voortgebracht. De laatste game stamt echter alweer uit 2005 en is de enige game uit de reeks die ook een Westerse release heeft gekregen. Die game kwam echter pas in 2010 uit en was toen zwaar verouderd. Project Sakura Wars is de nieuwste game die in ontwikkeling is. De game moet dit jaar nog in Japan uitkomen, maar verschijnt daarna in 2020 ook in het Westen.

Maak kennis met Project Sakura Wars

Project Sakura Wars is volgens de maker een mix tussen een RPG en het romance genre. Het is zodoende een game die het vooral van zijn verhaal moet hebben. De game speelt zich af in een alternatief verleden. Het is het jaar 1940 en de stad Tokio is een mix tussen het moderne en het klassieke. Zo zien we de trailer hieronder traditionele kleding en oude auto’s, maar is er ook ruimte voor demonen en mechs. Gewoon omdat het kan blijkbaar. De trailer kun je hieronder bekijken.

Volgens de maker moet Project Sakura Wars een game gaan worden met een mooi verhaal en boeiende personages, een vechtsysteem dat je lang zoet houdt en een visuele stijl die er op lijkt dat je naar een animatie kijkt. Op dit moment lijkt het er op dat de game enkel Japanse stemmen met Engelse ondertiteling krijgt, maar wellicht dat de game net als de game Judgment later ook de optie krijgt om Engelse stemmen te gebruiken. De game verschijnt exclusief op de PlayStation 4. Hieronder tot slot een paar screenshots.

Project Sakura Wars
Project Sakura Wars

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Klassieke Japanse game Sakura Wars komt naar het Westen
Sluiten