Klassieke raceserie keert terug met V-Rally 4

In de tijd van de eerste PlayStation zagen we heel wat toffe rallygames. Denk daarbij aan de Colin McRae Rally-reeks, Tommi Makinen Rally en natuurlijk het geweldige South Park Rally (er zit rally in de titel, dus we nemen hem gewoon mee). Ook had je de V-Rally-reeks van de Franse uitgever Infogrames, wat later verder ging als Atari. Nu, die reeks keert terug met V-Rally 4. Hij wordt gelukkig niet gemaakt door Infogrames, maar door het tevens Franse Kylotonn Racing Games. Deze studio kennen we van de WRC-games en het onlangs uitgebrachte TT Isle of Man.

V-Rally 4 komt dit jaar uit

Heel erg lang hoeven we iet te wachten op V-Rally 4. De game komt dit jaar uit. Hij moet in september al verschijnen. De game is dan beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Dat betekent waarschijnlijk ook dat we dit jaar geen nieuw deel in de WRC-reeks hoeven te verwachten, aangezien we de kans redelijk klein achten dat de studio Kylotonn Racing Games twee rallygames binnen een korte periode gaat uitbrengen.

Voor V-Rally 4 belooft de ontwikkelaar trouw te blijven aan het concept zoals dat ruim 20 jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd. V-Rally 4 lijkt zo enerzijds een realistische rally-ervaring neer te willen zetten, terwijl er tegelijkertijd ook ruimte is voor iets meer spektakel in vergelijking met de WRC-reeks. Zo heb je naast het traditionele Rally rijden ook een aantal andere modi, zoals Extreme-Khana, V-Rally Cross, Buggy en Hillclimb. In elke categorie wordt er weer iets anders van je verwacht. De ene keer strijd je daarbij tegen de elementen, terwijl je de keer daarop direct met andere racers te maken krijgt. De game krijgt de mogelijkheid om online te strijden tegen anderen en er is ook een carrièremodus beschikbaar. Uiteindelijk moet het mogelijk zijn om met vijftig verschillende soorten auto’s te scheuren. Tot die tijd is Dirt 4 nog altijd de beste rallygame die je op dit moment kunt spelen.

Reageer op artikel:
Klassieke raceserie keert terug met V-Rally 4
Sluiten