Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 feb 2019

Klassieke Resident Evil-avonturen komen in mei naar de Switch

Met de uitstekende remake van Resident Evil 2 is de serie springlevend. De game was echt heel erg goed, zoals je in onze review kan lezen. De game kwam op verschillende platformen, maar de Nintendo Switch werd daarbij helaas genegeerd, terwijl het toch niet echt een game is die qua graphics echt heel erg zwaar is. Gelukkig krijgen Nintendo Switch-bezitters deze lente de mogelijkheid om op een andere manier te genieten van de Resident Evil-games. Een drietal games komen op 21 mei naar de Nintendo Switch.

Klassieke Resident Evil-games op de Nintendo Switch

Het gaat om de games Resident Evil, Resident Evil 0 en Resident Evil 4. In Europa worden de drie games digitaal op de Nintendo eShop aangeboden. Mocht je een liefhebber van de fysieke versie zijn, dan moet je de Amerikaanse versie scoren. Daar kun je Resident Evil Origins Collectie kopen, die uit Resident Evil 0 en Resident Evil HD Remastered bestaat. Hoe je dan aan Resident Evil 4 komt, dat blijft een beetje in het midden.

Resident Evil

De originele Resident Evil verscheen meer dan twintig jaar geleden op de PlayStation en heeft inmiddels meerdere remakes gekend. Een paar jaar geleden werd de game opnieuw uitgebracht in een nieuw jasje. Resident Evil 0 is een game die oorspronkelijk op de GameCube verscheen en daarna naar andere platformen werd overgezet. En ook Resident Evil 4 kent zijn oorsprong op de GameCube. Hij was ruim een jaar exclusief voor dat platform en de game zelf was één van de belangrijkste redenen om die console te kopen. Resident Evil 4 wordt gezien als één van de beste delen binnen de serie en misschien wel de beste game ooit. En die kun je nu dus onderweg gaan spelen of thuis op de bank.

Hoeveel de games gaan kosten, dat is nog niet bekend. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Klassieke Resident Evil-avonturen komen in mei naar de Switch
Sluiten