Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 sep 2018

Klassieke vechtgame Samurai Spirits keert terug

Wie op is gegroeid in de jaren negentig, heeft waarschijnlijk heel wat guldens of Franse Franken in de verschillende arcadekasten gegooid in cafetaria en op campings. Het waren met name de Neo Geo-games die daarbij erg tof waren dankzij hun dikke graphics en vaak over de top actie. Samurai Shodown, een titel die in Japan beter bekend staat als Samurai Spirits, was daarbij een absolute topgame. Het was een vechtgame die meer draaide om het uitdelen van effectieve rake klappen dan dat je combo’s moest uitvoeren. Na het eerste deel verschenen er een aantal vervolgen. En nu heeft ontwikkelaar bekend gemaakt dat we volgend jaar een nieuwe Samurai Spirits krijgen.

Samurai Spirits keert terug

De game is een week voor de Tokyo Game Show aangekondigd en hebben we gelijk de onderstaande trailer. Qua graphics is de game in elk geval supermodern. Het ziet er in de trailer allemaal erg strak uit, ook al zien we nog geen gameplay. Bekijk de trailer hieronder.

In de trailer zien we een aantal krijgers uit voorgaande games terugkeren, waardoor het voor de fan een feest van herkenning is. Zo zien we onder andere Nakoruru met haar vogel en Haohmaru met zijn kenmerkende Dragon Ball Z-achtig haar. En dan heb je nog Galford, die samen met zijn Husky weer van de partij is.

Samurai Spirits

Ook is er duidelijk ruimte voor speciale aanvallen, die de strijd in jouw voordeel kan beslissen. De game is momenteel aangekondigd voor de PlayStation 4, aangezien hij op een persconferentie van Sony werd genoemd. Of de game ook naar andere platformen komt, dat is nog niet zeker. Wel weten we dat de game gepland staat voor een release in 2019. De kans is groot dat dat pas na de zomer gaat zijn.

Samurai Spirits

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier.

Reageer op artikel:
Klassieke vechtgame Samurai Spirits keert terug
Sluiten