Jelle van Es
Jelle van Es Rides 3 jul 2019

Klassieke Volkswagen-bus keert terug als elektrische auto

De Volkswagen bus is één van de meest iconische auto’s ooit. De eerste versie werd in 1962 gelanceerd en werd met name in de jaren zeventig populair. Daar was het de auto die je als hippie moest hebben. Lekker het surfboard er in stoppen, naar het strand toe gaan en genieten van een mooie zomerdag. En dan in de avond je bedje er in leggen en maffen. Vandaag de dag zie je soms nog wel als hobbyprojecten die flink zijn opgeknapt. En misschien dat je ze in de toekomst vaker ziet als een elektrische auto.

De Volkswagen-bus als elektrische auto

Tijdens een presentatie in de Innovation and Engineering Center California van Volkswagen liet het bedrijf een concept-wagen zien. Het gaat om de klassieke hippie bus, maar dan als een volledige elektrische auto. Omdat het een concept-wagen is, is het natuurlijk nog maar de vraag of je hem ooit op de weg gaat zien. Maar wat mij betreft zou het wel top zijn.

Volkswagen bus

De bus wordt de Type 20 bus genoemd, wat een verwijzing is van het feit dat Volkswagen inmiddels meer dan twintig jaar zijn kantoor heeft gevestigd in Silicon Valley. De nieuwe bus moet een berg aan verschillende technische snufjes kennen. De auto is voorzien van een elektrische batterij van 10 kWh. Dat is minder krachtig van de 50 kWh batterij die je in de Tesla Model 3 vindt, maar dit is dan ook geen wagen die draait om pure kracht. Het is een wagen die vooral leuk is om in te rijden. Zo wordt er gebruik gemaakt van een vering systeem van Porsche. Wanneer je als rijder in de buurt komt van de auto, dan veert de auto op en neer, alsof hij een buigen naar je maakt. Verder wordt er naast het stuur een tablet geplaatst, waardoor je het gevoel hebt echt in een moderne auto te rijden.

Verder wordt er gebruik gemaakt van een voice assistent en kan de bestuurder via facial recognition herkend worden. En er wordt gebruik gemaakt van een bank waar de bestuurder en de bijrijder op zitten. Het is al met al een unieke wagen van Volkswagen, waar we hopelijk snel meer van horen. Wil je meer lezen over elektrische auto’s? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Klassieke Volkswagen-bus keert terug als elektrische auto
Sluiten