Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 februari 2020

Company of Heroes vanaf vandaag speelbaar op de iPad

Als het goed is, kun je vanaf vandaag aan de slag met Company of Heroes op de iPad. Gisteren werd bekendgemaakt dat deze klassieker op 13 februari zou gaan verschijnen.

Ontwikkelaar Feral Games liet in augustus van vorig jaar al weten met de game voor de iPad bezig te zijn, maar moest uiteindelijk eind 2019 bekendmaken dat de game pas in 2020 zou gaan verschijnen. En vandaag zou dan het grote moment zijn dat je de game moet binnenhalen.

Company of Heroes op de iPad

De iPad-versie van Company of Heroes moet een port gaan worden van het origineel dat alweer in 2006 op de pc verscheen. Het vervolg van de game verscheen in 2013. Hoewel die game nog altijd dik de moeite waard is, heeft het vervolg nooit de status van het origineel behaald. De game neemt je mee naar een setting van de Tweede Wereldoorlog, waar je in verschillende missies moet proberen om de tegenstander te verslaan. Het is een RTS, een Real Time Strategy-game, waarbij je goed moet nadenken over de eenheden waarover je beschikt en hoe je die het beste inzet in de strijd. Als je wilt weten hoe dat allemaal draait op een iPad, dan is de onderstaande trailer zeer de moeite waard om te bekijken.

De port van Company of Heroes brengt dus geen nieuwe content, maar geeft je puur de mogelijkheid om de klassieker op de iPad te spelen. Sterker nog, op het moment dat de game gelanceerd wordt, ontbreekt er zelfs iets in de vorm van de multiplayer. In het verleden heeft de ontwikkelaar gehint dat deze later nog wordt toegevoegd, maar dat zal dan wel afhankelijk zijn van het succes van de game. Mocht je de game gelijk willen gaan spelen, dan kun je hem nog pre-orderen voordat hij uitkomt. In de Nederlandse App Store kost de game de 14,99 euro. Daarvoor moet je iPad wel draaien op iOS 13.1 en moet je beschikken over een iPad Mini (vijfde generatie), iPad Air (derde generatie), iPad (vanaf de vijfde generatie) of een iPad Pro (vanaf de eerste generatie. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Company of Heroes vanaf vandaag speelbaar op de iPad
Sluiten