Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Home 16 januari 2018

Nooit meer T-shirts vouwen: deze kledingkast vouwt je kleding voor jou op

Heb jij ook zo’n bloedhekel aan het opvouwen van je kleding en gooi je het liefst alles zo los in je kast? Nou, niet alle dromen zijn bedrog. Deze kledingkast vouwt namelijk je kleding voor jou op. Ja echt. Je hoeft je shirt alleen maar in de lade te mikken en even later ligt het netjes opgevouwen op het plankje.

Mag jouw favoriete overhemd niet kreuken? Ga dan voor een stijlvol kledingrek. Ook leuk als decoratie in je slaapkamer.

kledingkast

Laundroid

Hoe heerlijk is dat: een kledingkast die je was voor jou opvouwt. De zogenaamde Laundroid is bovendien niet alleen high tech, maar nog stijlvol ook. Het is een ontwerp van Seven Dreamers en zou rond maart verkrijgbaar moeten zijn. Welk prijskaartje aan deze slimme kledingkast hangt, is nog niet bekend.

Zo werkt het de kledingkast

Stop je droge, lekker ruikende was in het onderste compartiment van de Laundroid. Vervolgens zullen twee robotarmen jouw kledingstukken één voor één oppakken en scannen (op deze manier kan de kast zien of het bijvoorbeeld een broek of t-shirt is). Daarna vouwen de armen netjes jouw was op én wordt alles op een van de plankjes gelegd bovenin de kast – klaar om gedragen te worden! De video bevat pixels om te voorkomen dat het concept overgenomen wordt. Hoe heerlijk is dat: nooit meer je was opvouwen!

kledingkast

Helaas moeten we je wel een beetje teleurstellen: deze kledingkast is niet geschikt voor sokken. Ook is de prijs nogal aan de hoge kant. De eerste versie van de Laundroid gaat zo’n 15.000 euro kosten. Met dat geld gaat Seven Dreamers werken aan een toegankelijke versie waar je zo’n 2000 euro voor moet betalen. De early adopters zullen dan ook flink in hun buidel moeten tasten.

Een andere gadget die je kleding opvouwt en tijdens de CES 2018 is gedemonstreerd is de Foldimate. Deze machine is eind 2019 beschikbaar voor zo’n 1000 dollar.

Reageer op artikel:
Nooit meer T-shirts vouwen: deze kledingkast vouwt je kleding voor jou op
Sluiten