Kledinglabels waardeloos? Dit kledingmerk maakt er survival gear van

Nieuwe kleding kopen is tof. De voorpret, het passen en de wetenschap dat je iets moois hebt uitgezocht kunnen een hele dag maken! Zodra je thuis bent, pak je meteen de schaar om alle kaartjes en labeltjes er af te knippen. Die smijt je rücksichtslos bij het oud papier, waarna je er nooit meer aan denkt. Tot nu!

Het Amerikaanse Columbia Sportswear geeft een geheel nieuwe invulling aan kledinglabels. Het outdoormerk rust nieuwe jassen uit met roestvrijstalen etiketten, die bruikbaar zijn als survivalgear.

De metalen plaatjes zijn met lasers bewerkt, waardoor je er delen gemakkelijk uitdrukt. Je labels dubbelen als handzaagje, visgereedschap, een naaisetje, zonnewijzer, waterfilter of een sextant om te navigeren.

Supervet! Deze mini-tools passen natuurlijk uitstekend bij het survivalthema van de Columbia-kleding. Met het gereedschap kom je waarschijnlijk een heel eind, maar of je trip comfortabel wordt? Waarschijnlijk niet, maar dat is het idee ook een beetje.

Briljante campagne

Het is niet helemaal duidelijk wanneer we deze labels in de winkel tegenkomen. De coördinaten uit de video wijzen op een store in het Turkse Istanbul. Sowieso een briljante campagne, dat kun je aan Ogilvy overlaten! Check deze eerdere ideeën voor Ikea en Coca-Cola maar eens.

Reageer op artikel:
Kledinglabels waardeloos? Dit kledingmerk maakt er survival gear van
Sluiten