Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 maart 2018

Schitterend: kleine doosjes voor je Nintendo Switch games

De Nintendo Switch maakt in tegenstelling tot de andere platformen gebruik van cartridges in plaats van Blu-Ray-discs. Dat zorgt er al voor dat de traditionele doosjes waarin games in de winkel worden verkocht al een slag kleiner zijn. En eerlijk gezegd vind ik die doosjes wel tof. Je kunt echter nog een stapje verder gaan en doosjes maken die nog kleiner zijn. Dat heeft een creatieveling gedaan. Het gaat om ene Mahir, die besloot dat de gamedoosjes echt nog wel een slagje kleiner konden.

Mini-doosjes voor je Nintendo Switch-games

Het resultaat zijn doosjes die net groot genoeg zijn om de cartridges te bevatten. Het is overigens niet uniek. Ik heb zelf ooit in Japan uit zo’n automaat waar je normaal gesproken kauwgomballen uit haalt, een kleine cartridge gehaald voor Mario Kart voor de Nintendo DS. Deze kon je dan aan je sleutelhanger hangen, zodat je altijd je game bij de hand had.

Dat gezegd hebbende, het resultaat is gewoon wel tof. Er is behoorlijk wat werk gaan zitten in het ontwerp en het lijkt me ook niet al te makkelijk om de boxart op maat te krijgen en dan zo uit te snijden dat het past. Kortom, het is een stukje ambacht waar de maker behoorlijk trots op mag zijn. En voor ons is het leuk om naar te kijken.

Kleine Nintendo Switch doosjes
Kleine Nintendo Switch doosjes
Kleine Nintendo Switch doosjes

Het grote voordeel van deze doosjes is dat je ze natuurlijk makkelijk mee kunt nemen en ze beschermd zitten. Op die manier kun je ze makkelijk in een tas stoppen zonder je je zorgen hoeft te maken dat er stof bij komt zitten. Of je stopt ze gewoon in je zak en je gaat aan de wandel. Het nadeel is dat je ze natuurlijk makkelijk kwijtraakt.

Even niet opletten en je games vallen uit je zak wanneer je je sleutels wilt pakken. Wil je nog inspiratie voor nieuwe games voor de Nintendo Switch? Dan hebben we hier vijf tips.

Reageer op artikel:
Schitterend: kleine doosjes voor je Nintendo Switch games
Sluiten