‘Nintendo komt met kleinere en goedkopere Switch’

De Nintendo Switch is een ideale console om zowel thuis mee te spelen als onderweg. Als handheld is hij echter wel iets groter dan bijvoorbeeld een Nintendo 3DS. En natuurlijk ook een stuk prijziger. Nu de Nintendo 3DS in de laatste fase van zijn cyclus zit, lijkt er een markt vrij te komen voor een traditionele handheld-ervaring. En wie anders dan Nintendo wil daar zelf in springen. Zij zouden naar verluid dit jaar met een kleinere en goedkopere Nintendo Switch op de markt komen.

Een goedkopere en kleinere Nintendo Switch

Volgens ingewijden, die dat gemeld hebben aan het Japanse Nikkei zou daar flink aan gewerkt worden. De nieuwe Nintendo Switch zou echt als een handheld op de markt worden gebracht. Zo zou de spelcomputer bijvoorbeeld niet geleverd worden met een Dock en is er zelfs de optie dat de console helemaal niet op het beeldscherm zou kunnen worden aangesloten. Ook zouden de Joycons aan de zijkanten vast zitten en niet los te koppelen zijn.

Gadgets deals voor kerst, Kerst deals

Dit alles zou er voor zorgen dat de productiekosten van de handheld een stuk lager komen te liggen en het wellicht rond de 200 euro verkocht zou kunnen worden. De nieuwe Nintendo Switch zou wel gewoon alle games kunnen afspelen die nu op de markt zijn. En een kleinere versie zou betekenen dat hij een stuk makkelijker mee zou gaan in je tas.

Daar staat dan wel weer tegenover dat het minder makkelijk is om met vrienden op een enkel scherm te spelen en mis je dus de mogelijkheid om hem makkelijk op je tv aan te sluiten. Terwijl dat juist de punten zijn die de Nintendo Switch zou interessant maakt. Het is nog even wachten of Nintendo dit plan daadwerkelijk doorzet en wanneer het op de markt komt.

Tot die tijd valt r nog veel te beleven rondom de Nintendo Switch, zoals je op deze overzichtspagina kunt zien.

Reageer op artikel:
‘Nintendo komt met kleinere en goedkopere Switch’
Sluiten