Ilona Braam
Ilona Braam Home 30 nov 2017

Voor dit slimme lichtsysteem heb je geen wifi of Bluetooth nodig

De meeste mensen die een eerste stap zetten in de wereld van de smarthomes, beginnen vaak eerst met slimme verlichting. Op het moment zijn er dan ook talloze systemen op de markt om dit voor elkaar te krijgen. Bij de meeste systemen moet je echter of slimme lampjes kopen of gaan knutselen met de centrale bedrading in je huis. Kleverness komt echter met een wat makkelijker lichtsysteem, waarbij je geen speciale lampen nodig hebt en alles makkelijk kunt installeren zonder al te veel gedoe.

Klever Hub regeert over alle schakelaars en dimmers

Het Kleverness lichtsysteem bestaat uit de Klever Hub, wat het centrale punt van het systeem is. Deze  beheert verschillende andere componenten, zoals de Klever Dimmer, Switch of Outlet. Om gebruik te maken van de slimheid van Kleverness, sluit je je apparaten aan op deze componenten waarop je ze kunt beheren via de bijbehorende app. Deze communiceert met het centrale punt, waarna de opdrachten aan de individuele dimmers, stopcontacten en schakelaars worden doorgegeven.

Kleverness lichtsysteem

Geen wifi of Bluetooth

Elke Klever schakelaar en dimmer is tegelijkertijd ook een radiofrequentie repeater. Dat betekent dat de apparaatjes behoorlijk ver van het centrale punt kunnen staan en alsnog de signalen kunnen ontvangen. Hiervoor is dus ook geen Bluetooth of wifi nodig, alleen een simpele internetverbinding. Verder hebben de schakelaars en dimmers een bereik van 45 meter en kun je maar liefst 512 van de apparaatjes aansluiten op een enkele Klever Hub.

Kleverness lichtsysteem

Kleverness leert van je gewoontes

Wanneer je op vakantie bent helpt Kleverness je om inbrekers buiten de deur te houden. Het systeem zou je gewoontes met betrekking tot je lampen bestuderen en kunnen nabootsen wanneer je er niet bent. Daarnaast kun je ook handmatig bepaalde lichtschema’s invoeren, zodat het licht bijvoorbeeld ‘s avonds op een bepaald tijdstip zelf aangaat en in de kamer van de kinderen uitgaat wanneer het bedtijd is.

Kleverness

Lichtsysteem werkt samen met o.a. Echo en GoogleHome

Als je erg bezig bent met je energieverbruik, kun je via de app makkelijk inzien wat de dimmers, schakelaars en stopcontacten allemaal verbruiken aan energie. Wat ook handig is aan het systeem, is dat het niet op zichzelf staat maar ook kan samenwerken met Amazon Echo, Google Home, Apple HomeKit en Samsung SmartThings.

Kleverness

Bestellen via Kickstarter

Om aan de slag te gaan met Kleverness, kun je een pledge doen op Kickstarter (want natuurlijk is het een Kickstarter project). Voor 74 euro krijg je een Klever Hub met een Klever Switch of Dimmer. Als het goed is zou je het systeem vervolgens in mei 2018 kunnen verwachten.

Het bedrijf InstruMMents heeft zich ook verdiept in het feit dat de meeste mensen slimme technologie gebruiken om lampen aan en uit te doen, maar kwam met een andere oplossing. InstruMMents bedacht namelijk de slimme lamp Olie, welke uitgerust is met Google Assistant of Amazon’s Alexa en je slimme speaker overbodig maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voor dit slimme lichtsysteem heb je geen wifi of Bluetooth nodig
Sluiten