Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 16 dec 2017

In dit innovatieve ei kun je knus en klimaatneutraal wonen

Als je in ieder geval een béétje goed bezig wilt zijn dan douche je tegenwoordig wat korter en maak je gebruik van groene stroom. Maar als je écht wat aan het klimaat wilt doen, dan ga je volledig klimaatneutraal wonen in deze Ecocapsule. Go big or go home, right?

Klimaatneutraal wonen op 9 vierkante meter

De klimaatneutrale capsule heeft een woonoppervlakte 4,5 bij 2,4 meter. Maar het zal je verbazen over welke technische en innovatieve snufjes dit ei allemaal beschikt. Onze huizen zijn een heel stuk groter dan dit ei (dat is ook niet zo moeilijk), maar beschikken over veel minder toffe snufjes.

klimaatneutraal

De Ecocapsule is uitgerust met 2,6 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak en een windmolen van 750 Watt. Overbodig opgewekte energie wordt opgeslagen in een batterij, zodat je ook tijdens windstil en regenachtig weer je telefoon kunt opladen. De 9,744 Wattuur batterij kan genoeg energie opslaan om vijf dagen van te leven. Daar overleef je het dus ook in Nederland zeker wel mee.

Regenwater wordt in een tank aan de onderkant van de capsule opgevangen. Hier worden de schadelijke bacteriën eruit gefilterd, zodat je zorgeloos kunt douchen en doorspoelen. Naast een douche en toilet beschik je ook over een een kleine keuken, een tafel en een bed. Bonus: je slaapkamer heeft een raam dat je kunt openen, met uitzicht op de sterrenhemel. De enige sterren die jij mogelijk in vanuit je slaapkamer ziet, zijn de glow in the dark-sterren die op je plafond geplakt zitten.

Misschien heb je de Ecocapsule al eens voorbij zien komen. In 2015 is het duurzame ei namelijk al ontworpen door het Slowaakse architectenbureau Nice Architects. Toen ging het echter nog om een demo, nu kun je de woning die volledig klimaatneutraal is echt bestellen. Kost je 79.000 euro. Veel, maar altijd minder dan een huis met een schoorsteen. Oké, je hebt ook een klein stukje grond nodig. Je kunt er met twee personen in wonen. Gezellig toch!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In dit innovatieve ei kun je knus en klimaatneutraal wonen
Sluiten