Barry Kraakman
Barry Kraakman 10 aug 2015

Knelpunten uit de Coca Cola Light-infographic toegelicht

Afgelopen week plaatsten wij een artikel over wat Coca Cola Light met je lichaam doet. Nader onderzoek toont aan dat niet alles overeenkomt met wat onderzoekers hebben geconstateerd. Een paar van de knelpunten uit de infographic nader toegelicht.

10 minuten

Er wordt getwijfeld aan de bewering waarin wordt gezegd dat het lichaam in de insuline-modus schiet na het drinken van Cola Light. Een wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de insulinewaarde, na het drinken van meerdere Cola Lights binnen 24 uur, normaal blijft. Een ander onderzoek uit 2005 bevestigt deze uitkomst. Het lichaam herkent dus wel degelijk het verschil tussen suiker en aspartaam. Alle gevolgen van de zogenaamde aanmaak van insuline als de vetopslag-mode waar het lichaam in schiet zijn dus ook niet per se het gevolg van Cola Light, zoals met de infographic wordt beweert.

40 minuten

De zogenaamde dodelijke combinatie schijnt ook te zijn overdreven. De hoeveelheid caffeine dat in één blikje Cola Light zit zal vrij weinig met het menselijk lichaam doen, zeker niet bij diegenen die regelmatig koffie drinken. Daarnaast worden er verkeerde conclusies over het effect van excitotoxine getrokken uit het aangehaalde onderzoek getrokken. Dit onderzoek heeft het effect van voedsel onderzocht, en blijkt bij drank niet precies hetzelfde te werken.

De waarheid?

Bij nader inzien blijkt de infographic dus niet op alle punten correct te zijn. Het blijft echter de vraag of Coca Cola Light hiermee ineens wél gezond is. Wij raden iedereen in ieder geval aan om niet teveel Cola (Light) te drinken. Tot er een specifieke studie komt over de precieze invloed van Cola Light blijft het toch een beetje gissen.

Check ook:

Reageer op artikel:
Knelpunten uit de Coca Cola Light-infographic toegelicht
Sluiten