Jeugdsentiment! Je kunt nu KITT uit Knight Rider huren

Tegenwoordig is het heel normaal dat je spraakcommando’s geeft aan je auto, dat je een navigatiesysteem hebt en zelfs zelfrijdende auto’s zijn allang geen toekomstmuziek meer. In de jaren 80’ was dat wel anders. Toen was er maar één auto met deze functionaliteiten, namelijk KITT uit Knight Rider. Als klein jongetje wilden we altijd een keer rijden in deze zwarte Trans Am en nu kan dat.

Huur de Knight Rider

Het autoverhuurbedrijf Turo in Los Angeles heeft namelijk een replica voor je klaarstaan die niet van de echte te onderscheiden is. In de basis is het een Pontiac Firebird uit 1989, maar hij is tot in detail gemodelleerd naar de iconische bolide van David Hasselhof. De intens zwarte lak, de donkere verlichting, velgen en natuurlijk het welbekende rode lampje op de motorkap.

Knight Rider

Inclusief de originele stem van KITT

Ook van binnen is hij compleet gelijkwaardig aan de auto van Michael Knight. Alle metertjes werken, het sportieve stuurtje is aanwezig en om het helemaal af te maken is ook de stem van Willem Daniels aanwezig. Het was de stem van deze man die KITT tot leven lieten brengen en een aantal van zijn zinnen kun je nu dus horen in de auto. Dit is jeugdsentiment in optima forma.

Het herbeleven van je jeugd is alleen niet goedkoop. Een dagje rondrijden in KITT kost je namelijk 175 dollar, maar reken er maar op dat je dan wel veel bekijks trekt. Dus laat je borst haar groeien, doe een extra knoopje van je overhemd los en waan je David Hasselhof.

Knight Rider

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Knight Rider
Knight Rider
Knight Rider
Knight Rider
Knight Rider

Mocht Los Angeles niet op de planning staan, dan kun je altijd met de Nederlandse Bjorn Harms contact opnemen. De beste man maakte KITT op afstand bestuurbaar. Wij spraken ‘m voor een WANT Chat.

Reageer op artikel:
Jeugdsentiment! Je kunt nu KITT uit Knight Rider huren
Sluiten