Ilona Braam
Ilona Braam Tech 22 jan 2019

Gaan we de Black Mirror kant op met deze autonome beveiligingsrobot?

In de Black Mirror aflevering Metalhead zien we hoe een erg ijverige beveiligingsrobothond achter de hoofdpersoon aanzit en helaas toch wat baldadiger blijkt te zijn dan je van beveiliging zou verwachten. Gelukkig bestaat de hond niet echt, maar er bestaan tegenwoordig wel wat minder geavanceerde en minder gewelddadige beveiligingsrobots. Knightscope is één van de bedrijven die deze autonome robots maakt en op het moment zijn ze bezig met hun nieuwste toevoeging aan de line-up: de Knightscope K7. 

Flexibele robot voor alle terreinen

De Knightscope K7 ziet er niet uit als een hond, maar eerder als een autonoom autootje. De robot heeft vier wielen die naar binnen kunnen roteren, zodat het ding redelijk wat bewegingsvrijheid heeft en flexibel is in zijn doen en laten. Daarnaast zou de robot alle terreinen kunnen trotseren. De K7 is 146 cm hoog en 162 cm breed, wat het toch een redelijk grote robot maakt en zeker inbrekers zou moeten afschrikken.

Knightscope K7 robot

Boeven vangen en arrestatiebevelen uitgeven

Wat de K7 precies allemaal kan, wordt niet echt beschreven op de Knightscope website. Het zou een data machine zijn, wat doet vermoeden dat hij data verzamelt en bijvoorbeeld beelden van de omgeving doorstuurt naar een centrale. Knightscope geeft echter aan dat ze al verschillende successen hebben met hun bestaande robots, die onder andere de politie helpen met de uitgifte van arrestatiebevelen en bewakers helpen met het vangen van dieven. Mogelijk zou de K7 hier ook voor ingezet kunnen worden.

Op het moment gaat het nog om een prototype en we zullen dus nog even moeten wachten op de productieversie van de Knightscope K7. Voorlopig ziet het er gelukkig nog niet naar uit dat we iets krijgen zoals uit Black Mirror, maar we lijken wel telkens een stapje dichter bij een toekomst vol met autonome robots te komen. Tot die tijd kunnen we in ieder geval genieten van Black Mirror verhalen die nog erg futuristisch lijken en onlangs kregen we van Netflix zelfs een interactieve Black Mirror film. Mocht je het willen proberen, kun je met deze keuzes elk einde bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Knightscope

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaan we de Black Mirror kant op met deze autonome beveiligingsrobot?
Sluiten