Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 aug 2018

Knok er ouderwets op los met Streets of Rage 4

Ik ben opgegroeid met een Megadrive en heb zodoende in mijn jeugd heel wat brawlers gespeeld. Games waarbij je van links naar rechts moest lopen en onderweg iedereen in elkaar moest timmeren die je tegenkwam. De Streets of Rage-reeks was daarbij mijn favoriet, waarbij ik met name het eerste deel helemaal heb grijs gespeeld. De serie is na de Megadrive-reeks nooit meer voor een andere game ingezet. Tot nu. Want gisteravond kwam de aankondiging dat er gewerkt wordt aan Streets of Rage 4.

Dubbele gevoelens bij Streets of Rage 4

In eerste instantie maakte ik een sprongetje van geluk, want een nieuwe Streets of Rage is simpelweg alleen maar goed nieuws. Maar dan kijk je de trailer en zie je een stijl waarvan ik nog maar moet zien of het de juiste is. het is allemaal heel erg clean en ik vond juist het ruwe van de pixels hetgeen dat de Streets of Rage-serie zo fijn maakte. De trailer is hieronder te bekijken.

De game wordt uitgebracht door DotEmu, een partij die de laatste tijd wel vaker klassiekers voorziet van een nieuw jasje. Zo brachten ze het geniale Windjammers uit en hebben ze voor die game onlangs een vervolg aangekondigd. Ook brachten ze de remake van de Mastersystem-klassieker Wonder Boy: The Dragon’s Trap op de markt. Die game werd overigens gemaakt door Lizardcube, die mede verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Streets of Rage 4. Dat doen ze samen met Guard Crush Games, die een tijdje geleden met Streets fo Fury al een Streets of Rage-achtige game op de markt hebben gebracht.

Streets of Rage 4

In Streets of Rage 4 kun je in elk geval aan de slag met de personages Axel Stone en Blaze Fielding. Of er later ook nog andere personages bijkomen, dat is niet bekend. De game heeft nog geen releasedatum en ook is het niet bekend op welke platformen hij verschijnt. Meer lezen over gaming? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Knok er ouderwets op los met Streets of Rage 4
Sluiten