Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gadgets 15 jul 2020

Kobo brengt wel een heel betaalbare e-reader op de markt

Een e-reader is een ideaal apparaat en al helemaal als ‘ie helemaal goedkoop is. Kobo komt nu met een instapmodel.

Hoewel het een heerlijk nostalgisch gevoel is om met een boek in de hand te zitten, wint de e-reader steeds meer terrein. Doordat je er veel boeken in kunt opslaan en een lange batterijduur is het een ideaal gadget om mee te nemen op vakantie. Je zit dan niet meer opgezadeld met een heel grote stapel boeken in je koffer en je kunt lezen waar je wil.

De Nia van Kobo

Kobo komt met de Nia. Het is een goedkoper model dan de huidige Clara HD, die nu de goedkoopste versie is van het bedrijf. In de Verenigde Staten gaat de e-reader 99,99 dollar kosten. In Nederland kost het model 99 euro.

Hoewel de Kobo Nia een even groot scherm heeft als de Clara HD, zijn er wel verschillen. Voor 20 dollar minder krijg je ook specs. Zo is het scherm wat minder. Op de Clara HD heb je 300 dpi, terwijl de Nia 212 ppi heeft. Ook de schermverlichting is minder. Zo heeft de Nia een standard blacklight, terwijl de Clara HD een andere verlichtingstechniek heeft. Zo kun je die geleidelijk veranderen door comfortlight Pro, dit doet het apparaat bijvoorbeeld automatisch voor het slapengaan. Ook is de goedkopere versie acht gram zwaarder.

Kobo Nia
De nieuwe Kobo Nia. (Afbeelding: Kobo)

Is de goedkopere Kindle beter?

Misschien is een betere vergelijking die met de Kindle van Amazon. De goedkoopste versie daarvan is 89 euro. Wel is de Nia beter dan het goedkoopste model van de internetreus. Zo heeft die Kindle maar een ppi van 167 heeft. Ook heeft het slechts de helft van de ruimte die de Kobo heeft. De Nia lijkt wat dat betreft dus de betere optie. Het kost wat meer, maar dan heb je ook wat meer als instapmodel.

Reageer op artikel:
Kobo brengt wel een heel betaalbare e-reader op de markt
Sluiten