Kobo komt met vierkante e-reader die wel tegen een stootje kan

Het bekende e-reader merk Kobo heeft weer een nieuwe reader aangekondigd om al je ebooks nog fijner op te kunnen lezen: de Kobo Forma. Het apparaat lijkt alles in huis te hebben om je best buddy te worden. Het is namelijk extra licht, waterdicht en zou wel tegen een stootje kunnen. En dat laatste is met name erg fijn, want zo’n gebroken scherm met vreemde strepen leest niet fijn als je scherm het na een val überhaupt nog blijft doen.

Kan wel tegen een stootje

Maar daar heb je bij de Kobo Forma dus geen last van. Volgens Kobo zou je de e-reader zelfs nog van twee meter hoog kunnen laten vallen, zonder dat hij kapot gaat. Daarnaast heeft het apparaat een IP8 classificatie gekregen, wat erop neer zou komen dat je er gerust een uur mee zou kunnen zwemmen tot twee meter diep.

Vierkant design

Opvallend aan de e-reader is dat hij vierkant design heeft, waar de meeste e-reader toch wel rechthoekig zijn. Volgens Kobo zou het vierkante ontwerp echter ergonomisch zijn en je zou het apparaat in ieder geval makkelijk in hand vast kunnen houden. Hoewel het design vierkant is het display aan de andere kant rechthoekig. Dit zorgt voor een brede rand aan de onderkant, waar we verschillende knoppen vinden om mee te navigeren. Uiteraard is ook wifi van de partij en om het apparaat aan te sluiten op je computer of op te laden is er een micro-USB aansluiting. Onder de motorkap vinden we een 1.200mAh batterij, wat voor een smartphone wat weinig zou zijn maar behoorlijk wat is voor een e-reader.

Kobo Forma e-reader

Dunne en licht e-reader

Het display is verder 8 inch groot en is een E Ink Carta scherm met een resolutie van 1440 x 1920 pixels en een beeldverhouding van 4:3. De e-reader zelf is 160 x 177,7 x 8,5 mm groot en is op het dunste punt zelfs maar 4,2 mm. Daarnaast is de Forma met zijn 197 gram ook behoorlijk licht, wat hem perfect maakt om overal mee naartoe nemen en tegelijkertijd krijg je geen lamme arm tijdens het lezen.

Kobo Forma e-reader

Uiteraard vinden we weer de bekende Comfort Pro verlichting, die we al kennen van de Kobo Aura H20 Edition 2 en Kobo Clara HD. Dit systeem zorgt ervoor dat de kleuren van het scherm aangepast kunnen worden, zodat je net wat lekkerder kunt lezen. Zo wordt het scherm ‘s avonds bijvoorbeeld wat warmer van kleur, wat rustiger is voor je ogen.

Kobo Forma e-reader

Prijs en beschikbaarheid Kobo Forma

De Kobo Forma is vanaf 23 oktober te koop en komt dan met een prijskaartje van 280 euro. Als je er zeker van wilt zijn dat je het apparaat snel in huis hebt, kun je hem ook vanaf 16 oktober al preorderen. Uiteraard heb je dan ook nog ebooks nodig om op de e-reader te lezen en bij deze tien legale bronnen kun je ze gelukkig gratis scoren.

 

The Verge

Reageer op artikel:
Kobo komt met vierkante e-reader die wel tegen een stootje kan
Sluiten