Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 2 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Check deze waanzinnige Koenigsegg motorfiets

Het Zweedse automerk Koenigsegg staat vooral bekend om zijn high-performance sportauto’s. De auto’s zien er doorgaans waanzinnig uit met gevaarlijke welvingen en een panterachtige uitstraling. De 3D-ontwerper Maksim Burov bedacht zich echter dat de stijl zich ook uitstekend zou lenen voor een motorfiets. Om ze een handje te helpen kwam hij zelf met het Koenigsegg 1090 concept.

Koenigsegg raceauto minus twee banden

In zijn 1090 concept implementeert Burov de opvallende stijl van de automaker in een robuust uitziende motorfiets. De motor lijkt constant naar voren te hellen, wat ervoor zorgt dat hij zelfs in stilstand in beweging lijkt te zijn. Het voertuig heeft iets weg van de hulk, wanneer hij een transformer zou zijn en zou zijn getransformeerd in een motorfiets.

Gemaakt voor ultieme snelheid

Burov geeft geen specificaties bij de Koenigsegg 1090, maar afgaande van het gebruik van koolstofvezel, de Goodyear banden en Borla performance uitlaat is het duidelijk de bedoeling dat de motorfiets gemaakt is om zo snel mogelijk over de baan te scheuren. Wie weet dat Koenigsegg het concept onder ogen krijgt en geïnspireerd wordt om toch maar ook met motorfietsen te gaan spelen. De 1090 zou in ieder geval perfect passen tussen de rest van de Koenigsegg familie. De 3D ontwerper lijkt wel gecharmeerd te zijn van Koenigsegg. Eerder kwam Burov al met een andere concept voor een motorfiets. Deze had echter meer iets weg van de Lotus C-01.

Koenigsegg 1090 concept motorfiets

Een ander spectaculair uitziend motor concept is de MOTOROiD van Yamaha. Het is een autonome motorfiets, welke ook veel weg heeft van een transformer. Door middel van kunstmatige intelligentie zou de motor je onder andere kunnen herkennen als eigenaar en naar je toe komen rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Check deze waanzinnige Koenigsegg motorfiets
Sluiten