Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 sep 2020

Koers Bitcoin verdeelt analisten in twee zelfverzekerde kampen

De koers van de Bitcoin is de laatste dagen stabiel en dat is minder goed dan verwacht. Aan het begin van de week leken alle seinen namelijk nog bullish. Inmiddels blijken analisten verdeeld. Wij zetten de zaken op een rij.

We bekijken eerst de huidige stand van zaken voor de Bitcoin bij het sluiten van de Europese markt.

Zo presteert de Bitcoin bij het sluiten van de Europese markten

We zien dat de Bitcoin op het moment van schrijven een koers noteert van € 9.210,22 ($ 10.751,91) , oftewel 0,04% ten opzichte van 24 uur geleden. Hiermee toont de Bitcoin herstel nadat zij vannacht na het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten een verlies moest incasseren.

Door deze stagnatie lijkt de cryptogemeenschap verdeeld over de koersontwikkeling die de Bitcoin in de komende tijd gaat doormaken.

Optimisten zien dat Bitcoin bullish blijft

Zo ziet analist Willy Woo dat het aantal hash nodes (gebruikers van de Blockchain) snel groeit, maar dat dit in tegenstelling tot hetgeen gebruikelijk is, nog niet verdisconteerd is in de prijs.

Ook econoom Alex Krüger is ervan overtuigd dat de Bitcoin gaat stijgen, al richt hij zich met name op de impact van de Amerikaanse verkiezingen. Hij is zelfs zo overtuigd dat hij een win-win situatie ziet.

Pessimisten zien andere cijfers

Wanneer analisten naar andere data kijken zien zij een beduidend minder positief plaatje.

Zo constateert men dat de short-posities (oftewel speculanten die met opties op koersdaling speculeren) inmiddels in de meerderheid zijn ten opzichte van de long-posities.

Ook ziet men dat miners, die gisteren minder Bitcoin verkochten dan dat zij hadden gedolven, vandaag een inhaalslag maken. Zij zien in de mining statistieken een teken dat miners niet vertrouwen op de koersontwikkeling en alvast hun cash incasseren.

Tot slot ziet men in de orderboeken dat men pas weer wil komen bij een koers van $ 10.100,- of nog liever bij een koers van $ 9.800,-. Zij voorzien dus duidelijk dat degenen die hun BTC investering aanhouden op korte termijn een tik moeten verwachten.

Zo zie je dat het eens te meer van belang is altijd zelf jouw eigen onderzoek te doen en zelf de afweging te maken óf en wanneer je wilt investeren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Koers Bitcoin verdeelt analisten in twee zelfverzekerde kampen
Sluiten