WANT Bitcoin break: koers Bitcoin daalt in negatieve markt. Wat nu?

Tech Robert Kroes 20 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Zoals gebruikelijk verzorgen we ook deze lunch weer een update van de laatste stand van zaken omtrent de Bitcoin en top 25 andere cryptomunten. Daarbij valt op dat de markt in mineur is. Waarom daalt de Bitcoin en wat kunnen we nu verwachten? Wij analyseren.

Ook op deze, door de inauguratie van Joe Biden als president van Amerika, nu al historische dag beginnen we met een overzicht van de koersen voor Bitcoin en top 25 andere cryptomunten.

Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de koers van de Bitcoin EUR 28.659,24 ($ 34.772,31) en dat is 5,38% lager dan gisterenmiddag. Hiermee is de grootste cryptomunt geen uitzondering, want als we de live cryptokoersen van Tradeincrypto.com bekijken zien we dat bijna de hele markt in mineur is. Grootste verliezer is Cosmos (ATOM), dat 10,19% verliest. Daarnaast schrijft ook Polkadot (DOT) het verlies in dubbele cijfers met – 10,11%. De enige cryptomunt met positief resultaat is de VeChain (VET), die een plus van 4,84% mag noteren. Uiteraard rijst de vraag wat er aan de hand is.

Waarom daalt de koers van de Bitcoin?

Als we inzoomen op de koers van de grootste cryptomunt zien we dat de daling inmiddels terug lijkt te lopen. Voor de koersdaling zijn drie redenen aan te wijzen. Allereerst lijkt de futures-markt oververhit. Veel mensen speculeren op een koersstijging. Hierdoor was de futures funding rate ruim 10 maal hoger dan normaal. Dit vergroot het gevaar van een ‘long squeeze’ en dus worden beleggers voorzichtig.

Als tweede reden zien we dat er minder druk in de markt is van kopers, waardoor de zogenoemde opwaartse volatiliteit weg valt. Dit is ook de overtuiging van investeerder Dan Tapiero. Hij deelde een kaart waaruit blijkt dat de volatiliteit van de Bitcoin ondanks de recordkoersen eigenlijk juist laag is.

Tot slot blijken traders meer en meer te twijfelen of de Bitcoin op korte termijn terug zal komen richting $ 40.000,-. Sterker nog, uit onderzoek van de Deutsche Bank blijkt dat veel investeerders er rekening mee houden dat de Bitcoin een bubble is die in 2021 wel eens kan klappen.

Hoe nu verder voor de Bitcoin?

Op de lange termijn is de bull-trend voor de Bitcoin volgens analisten (nog steeds) niet gebroken. Wel moeten we volgens analyses voor de korte termijn rekening houden met verdere correcties. Op de Bitcoin-pagina van Tradeincrypto.com zie je sinds vandaag diverse analyses voor de koersverwachting van Bitcoin op korte termijn.

Het lijkt erop dat op middellange termijn vooral de inauguratie van Joe Biden en de al dan niet aanhoudende interesse van institutionele beleggers de richting van de BTC-koers bepalen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen