Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 mei 2019

De koers van de Bitcoin leeft op; volgende dump aanstaande?

Wanneer je de koers van de Bitcoin bekijkt en zoals vandaag een opleving ziet is steeds de hoop dat de rally naar een nieuw record is ingezet. Toch lijkt het ook deze keer nog niet dé rally te zijn als we analisten moeten geloven. Sterker nog, zij zien een dump naar ver onder de $ 5.000,-. Wij leggen uit wat analisten zien.

De koers van de Bitcoin leeft op

Nadat de koers van de Bitcoin even flink in mineur was na de situatie rond BitFinex van vorige week was het vanmorgen weer opgelucht ademhalen. Na wat flinke kapitaalinjecties stijgt de koers sinds gisteravond laat weer. Dat zorgde vanmorgen voor een goede plus in de dagkoers. Direct waren er weer geluiden dat de koers op weg is naar $ 6.000,-. Zover is het echter nog niet en als de glazen bol van crypto-analist ‘crypto birb’ goed gepoetst is komt het ook niet zo ver.

Wat voorziet deze analist?

De analist ziet dat de kandelaars die de dagverlopen aangeven in de analyses zogenoemde ‘spinning tops’ tonen. Dit betekent dat er diverse draaipunten in het koersverloop zijn. Deze weerhouden de koers van de Bitcoin ervan om echt goed door te stijgen. Historische analyses tonen aan dat beleggers weglopen als koersen niet volatiel zijn. Hierna zie je de Tweet waarin CryptoBirb zijn theorie uitlegt en onderbouwt. (Tekst gaat verder onder de Tweet).

Daarnaast tonen andere technische factoren dat de Bitcoin ‘overbought’ is. Dit betekent dat er te veel Bitcoins verkocht zijn om de huidige koerswaarde te rechtvaardigen. In normale taal is de belangrijkste cryptomunt nu dus overgewaardeerd. Dit betekent dat de koers van de Bitcoin niet aantrekkelijk is om te kopen en dat het voor veel investeerders verstandig is om de winst te nemen. De diverse trendmodellen laten zien dat een correctie logisch is. Aangezien de ‘overbought’-status is bereikt toen de koers boven de $ 5.000,- kwam lijkt het voor de hand te liggen dat de koers weer terug valt naar dat niveau. Hierna zal er een verdere correctie nodig zijn om het weer aantrekkelijk te maken om in te stappen.

Verwachting koers van de Bitcoin op langere termijn

Hierdoor zou de bodem van de volgende rally wel eens rond $ 4.600,- kunnen liggen. Dit is rond het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen. Het zou dus kunnen dat het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen weer onder het langdurig voortschrijdend gemiddelde duikt. Er is dan sprake van een ‘cross of death’. Dit leidt vaak tot verdere koersdalingen. Als dit gebeurt komt het beursgezegde:  ‘sell in May and go away‘ ook dit jaar weer uit op de cryptomarkten. Het blijft dus zaak om het laatste nieuws en de live koersen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
De koers van de Bitcoin leeft op; volgende dump aanstaande?
Sluiten