Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 mrt 2019

Deze 3 statistieken zijn funest voor de koers van de Bitcoin

Inmiddels spreekt men alweer voorzichtig over cryptolente in plaats van cryptowinter. Ook blijft de koers iets hoger, rond $ 4.000,- hangen. Veel influencers zien de toekomst positief en men droomt alweer van nieuwe koersresultaten. Ondertussen zeggen de statistieken iets anders. Volgens de cijfertjes is het namelijk nog te vroeg om de winterjas in de kast te laten hangen. Er zijn namelijk liefst 3 factoren die barre tijden voor de koers van de Bitcoin voorspellen.

Deze drie factoren voorzien Bitcoin beren

Er zijn uiteraard veel verschillende manieren om de koers van de Bitcoin te analyseren. Drie belangrijke factoren duiden erop dat de koers van de Bitcoin weer sterk zal zakken. Wij zetten deze op een rij.

Koers van de Bitcoin blijft binnen de trendlijn

De eerste factor is dat de Bitcoin het kritische niveau van $ 3.955,- nadert en binnen de bandbreedte van een stijgende trendlijn blijft. De enige serieuze uitbraakpoging boven die trend, vanaf 18 februari, is mislukt. Bij de kritische grens zal de koers dus naar verwachting óf sterk stijgen, óf sterk dalen. Het patroon zie je in deze grafiek.

Bitcoin volgt opwaartse trendlijn naar kritische grens.
Koers van de Bitcoin volgt opwaartse trendlijn naar kritische grens.

Om sterk te kunnen stijgen is een toename van handelsvolume nodig en dat is er op het moment niet. Sterker nog, de volatiliteit is erg laag, zoals je vandaag in de crypto-analyse hebt kunnen lezen.

De Bitcoin mist momentum voor de volgende kritische fase

Wanneer de Bitcoin wel door de $ 3.955,- zou breken wacht een volgend kritisch weerstandsgebied, namelijk tussen $4.116,- en $ 4.251. Zoals je in onderstaande grafiek ziet is de Bitcoin sinds november vorig jaar niet meer door dat gebied gebroken. Iedere keer wanneer de Bitcoin in deze zone terecht kwam volgde een koerscorrectie. Er zijn op dit moment geen concrete factoren die erop duiden dat de Bitcoin nu wel door dit gebied zou kunnen breken.

Bitcoin vindt weerstand rond $ 4.100,-
Bitcoin vindt weerstand rond $ 4.100,-

De macht van de trend op lange termijn

Wanneer we de trendlijn op lange termijn bekijken zien we dat de Bitcoin-koers zich nog steeds binnen die trend beweegt. Ook zien we in de grafiek hoe schuin de trend naar beneden loopt. Bij een lage volatiliteit en dalende marktkapitalisatie lijkt het de de analisten op basis van wiens analyses wij deze informatie delen niet logisch dat de koers al deze patronen zal doorbreken en een bull-rally zal beginnen.

Bitcoin-koers trendlijn op lange termijn
Bitcoin-koers trendlijn op lange termijn

 

Overigens is de kans uiteraard niet uitgesloten dat dit gebeurt. Op dat moment zou er wel eens een zeer sterke rally kunnen ontstaan omdat dit dan een zeer sterke breuk met de langdurige bear-rally zou betekenen. Alle reden dus om jouw eigen technische analyses te maken en het Bitcoin-nieuws goed te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 3 statistieken zijn funest voor de koers van de Bitcoin
Sluiten