Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 mei 2019

Koers van de Bitcoin blijft met recordsnelheid stijgen. Is de eerste weerstand in zicht?

De koersstijgingen die de Bitcoin de afgelopen dagen lieten zien gaan gewoon door. De Altcoins sluiten zich ondertussen aan, ook die markt groeit sterk. Daarbij lijkt er voor het eerst een serieuze weerstand in zicht. Zoals altijd is er ook een aantal factoren waar crypto-investeerders rekening mee moeten houden. Wij maken de weekend-balans van de koers van de Bitcoin op.

Wat is er de afgelopen 24 uur gebeurd met de koers van de Bitcoin?

De koers van de Bitcoin vloog de afgelopen 24 uur omhoog. De ene na de andere weerstand die voorheen als showstopper werd gekwalificeerd werd moeiteloos gepasseerd. Dit zien we ook terug in de marktkapitalisatie. Waar deze gisteren nog rond 180 miljoen dollar bewoog steeg deze hard. Vanochtend rond 11 uur werd een voorlopig hoogtepunt van 199,5 miljoen dollar bereikt. In onderstaande grafiek van Tradingview zie je het verloop van de marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur.

De marktkapitalisatie van de Bitcoin in de afgelopen 24 uur.
De marktkapitalisatie van de Bitcoin in de afgelopen 24 uur.

Na het hoogtepunt rond 10.30 vanochtend volgden er enkele winstnemingen waarna de marktkapitalisatie iets terug liep. Wat dit voor de koers van de Bitcoin betekende zie je hierna.

De koers van de Bitcoin concreet

In de afgelopen 24 uur steeg de koers van de Bitcoin als een dolle. De koers stond gisteren aan het begin van de dag rond $ 6.200,- en brak daarna het ene weerstandsniveau na het andere om vanmorgen zelfs de $ 7.000,- te raken. Dit bleek de eerste kritische weerstand want er volgde een snelle correctie. Inmiddels ligt de koers van de Bitcoin (BTC) rond $ 6.800 en verzet zich tegen een verdere correctie. In onderstaande grafiek van CryptoClan.nl, waar je ook de live-koers van de Bitcoin kunt volgen, zie je het koersverloop van de Bitcoin in de afgelopen week.

koers van de Bitcoin
Zo snel verloopt de stijging van de koers van de Bitcoin deze week. Cryptoclan.nl

Wat doen de Altcoins?

Waar de Altcoins eerder deze week moeite leken te hebben om aan te haken bij de positieve ontwikkelingen rond de Bitcoin is dit vandaag anders. De hele top-25 op OKB (OKB) en Basic Attention Token (BAT) na kleurt groen. Dit leidt nog niet overal tot groene weekkoersen, maar een begin is er.

Waar moeten we op letten bij de koers van de Bitcoin?

Nu de koers van de Bitcoin even minder stijgt en tegen een correctie vecht is het verstandig om alert te zijn. Ondergaat de koers inderdaad een correctie en zien we een terugslag? Daarnaast houdt Binance de poorten gesloten. Na de hack gaven zij aan 7 dagen geen opnames en uitkeringen toe te staan. Wat gebeurt er wanneer die periode voorbij is? Er bestaat dan kans op een grote exodus die tot koersdaling leidt. Ook bestaat de kans dat grote partijen de markt manipuleren door whale-transacties. Tot slot bestaat de kans dat Binance langer de tijd nodig heeft voor onderzoek. Hoe zou de markt de koers van de Bitcoin daarvoor straffen? Kortom, alle reden om het laatste nieuws en de live koersen scherp te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Koers van de Bitcoin blijft met recordsnelheid stijgen. Is de eerste weerstand in zicht?
Sluiten