Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 mei 2019

Dit is waarom de koers van de Bitcoin (BTC) een correctie wacht

Nadat de Bitcoin zaterdagmorgen de hoogste koers van 2019 bereikte door net boven $ 5.800,- te komen namen de verkopers de overhand. Het gevolg was een dalende koers. De Bitcoin koers beweegt nu rond $ 5.700,-. De vraag is nu wat er op korte termijn gaat gebeuren. Het goede nieuws is dat zowel de optimisten (bulls) als pessimisten (bears) dezelfde verwachting hebben. Het jammere is dat beide verwachtingen negatief zijn. Dit betekent dat de koers van de Bitcoin onder normale omstandigheden wel moet dalen. Wij zetten de argumentatie, kortetermijnverwachting en langetermijnverwachting uiteen.

De koers van de Bitcoin op korte termijn

Om de koers op korte termijn te bekijken is het goed om even het verloop van dit weekend voor de geest te hebben. We zagen de koers even de $ 5.800,- doorbreken, waarna een correctie rond $ 5.700,- plaatsvond. In onderstaande grafiek zie je de koers van de Bitcoin met daarbij (in de gele lijnen) de patronen zoals die zich naar verwachting ontwikkelen in de bull-markt en bear-markt.

Bitcoin-koers-bull-bear-correctie
In deze grafiek zien we de verwachte koers van de Bitcoin in bull- en bearmarkt. Cryptodaily.co.uk

Degenen die geloven dat de Bitcion sterk zal stijgen, de bulls, zien een stijgende bandbreedte waarin de koers beweegt. De Bulls verwachten eerder een einde aan de groei door een driehoekig patroon. Daarmee lijkt het lot van de Bitcoin op korte termijn bezegeld. Immers, de bulls zullen van mening zijn dat de koers van de Bitcoin zich nu bovenin de bandbreedte bevindt. Zij verwachten dat deze eerst weer moet dalen.

De bears verwachten dat de koers vastloopt in de punt van de driehoek en daarna zal dalen. We zien dan ook dat bij de optiehandel voorlopig hoofdzakelijk op ‘short’-posities wordt ingezet. Hiermee speelt naast de financiële analyse ook de psychische wet van de ‘self fulfilling prophecy’ een rol kan spelen. Deze analyse sluit aan bij eerdere verwachtingen, die erop duiden dat mei een verkoopmaand kan worden. Op lange termijn lopen de meningen van bulls en bears verder uiteen.

De vooruitzichten voor de koers van de Bitcoin op lange termijn

De te verwachten daling zal volgens de experts richting de bodem van het kanaal zijn, dus rond laag $ 4.000,- en volgens sommigen zelfs daaronder. Bears verwachten daarentegen dat de de koers dan iets zal herstellen en vooral zijwaarts zal bewegen voor de rest van 2019. Bull-analisten verwachten dat de koers na deze laatste dip aan de rally begint die nieuwe records zal brengen. De halving van de Bitcoin in 2020 zal daarbij een grote rol spelen. Dat bespraken wij eerder in dit artikel. Het is dus verstandig om de live koersen en het laatste nieuws te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Dit is waarom de koers van de Bitcoin (BTC) een correctie wacht
Sluiten