Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 juli 2019

Koersstijging Bitcoin bevroren. Schaatsen we onder $ 3.000,-?

Toen we in april zagen dat de koers van de Bitcoin sterk begon te stijgen en we inmiddels ook alweer de $ 13.000,- op het koersbord hebben zien staan dacht iedereen dat de cryptowinter over was. Inmiddels lijkt de Bitcoin haar momentum wat kwijt te raken en ‘hangt’ de koers rond $ 11.500,-. Ook de Altcoins komen nog niet echt in recordsfeer. Steeds meer analisten vragen zich af of de Bitcoin winter wel voorbij is.

Bitcoin koersontwikkeling

De Bitcoin heeft sinds haar recordhoogte van eind 2017 snel veel waarde verloren. Beleggers spraken dan ook van een cryptowinter. Toen men zich afvroeg of de cryptowinter een nucleaire cryptowinter werd sloeg het sentiment begin april om. De koersen stegen sterk en uiteindelijk zagen we in juni diverse jaarrecords. De koers was zelfs even terug op $ 13.000,-. Al snel speculeerde men weer over snelle koersstijgingen en nieuwe records. Praktijk is echter dat de koers van de Bitcoin stagneert.

Een goed voorbeeld is de afgelopen week. We zagen in het weekend dat de koers van de Bitcoin de hele week volatiel was, maar dat dit per saldo niets opschoot. De koers eindigde, op een paar euro na, daar waar deze de week ervoor begon. Nu de koers niet verder stijgt vragen steeds meer analisten zich af of de cryptowinter wel echt voorbij is. Dit weekend beweerden 2 belangrijke analisten, Peter Brandt en Tone Vays, het tegendeel.

Tone Vays verwacht pas Bitcoin-records na de halving

Een van de belangrijkste factoren voor de koersontwikkeling van de Bitcoin is de halving die we in mei 2020 kunnen verwachten. Veel mensen denken dat in het jaar voorafgaand aan de halving de prijzen al sterk zullen stijgen door hamstergedrag. Tone Vays, een bekende influencer die zelf ook handelt, ziet dit anders. Hij verwacht dat de koers juist daalt tot tijdens de halving. Hij voorziet een koers lager dan $ 5.000,-, waardoor veel miners (zo’n 70%) uit zullen stappen omdat minen niet rendabel is.

De schaarste aan miners en dus niet de schaarste in Bitcoin wordt volgens hem de belangrijkste reden voor koersherstel na de halving.

Ook Peter Brandt ziet de cryptowinter toeslaan

Peter Brandt is 71 jaar en daarmee met recht een veteraan. Wat belangrijker is, hij was één van de weinigen die de cryptowinter na 2017 juist voorspelde. In april gaf hij al aan dat hij binnen 2 jaar nieuwe recordkoersen voorziet, maar dat daarvoor wellicht eerst een correctie nodig is. Inmiddels heeft hij zich nader uitgelaten over de correctie en dat wordt geen feest. Hij voorziet een koersdaling van de Bitcoin van liefst 80%. Gelukkig voorziet hij ook een scenario waarbij de daling minder scherp is. Dat hij echter een flinke koersval ziet voordat de Bitcoin echt richting bull-records gaat is duidelijk. We zullen het ongetwijfeld merken aan de live koersen en in het laatste nieuws.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Koersstijging Bitcoin bevroren. Schaatsen we onder $ 3.000,-?
Sluiten