Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 apr 2019

Koersstijging Bitcoin en Altcoins brengen markt in verwarring

Na de enorme bull-rally van gisteren hielden veel investeerders hun ogen scherp op de koersen gericht. Men zag eerder dit jaar namelijk vaak stevige correcties na een grote koersstijging. Nu de mysterieuze investeringen die de koersstijging veroorzaakten inmiddels meer dan 24 uur achter ons liggen zien we dat de koersen verder stijgen. De markt reageert verdeeld. In dit overzicht zetten we de opinies en ontwikkelingen na de koersstijging op een rij.

 

De markt over de koersstijging van de Bitcoin

Zoals wij gisteren al een analyse maakten van de oorzaken voor de koersstijging doen veel andere partijen dat ook. De algemene opinie is dat het inderdaad een mysterie-buyer is die de koersbewegingen in gang heeft gezet. We zagen in het verleden dat investeerders hun winst namen en er veel kapitaal uit de markt verdween. Dat was deze keer anders, want zoals je in onderstaande grafiek kunt zien nam het kapitaal dat in crypto geïnvesteerd werd juist toe.

Het in Bitcoin en andere cryptomunten geïnvesteerde bedrag blijft toenemen, zo toont de marktkapitalisatie.
Het in Bitcoin en andere cryptomunten geïnvesteerde bedrag blijft toenemen, zo toont de marktkapitalisatie. Tradingview

Hoe reageert de markt op de koersstijging van de Bitcoin?

De koersstijging van de Bitcoin was voor veel partijen een donderslag bij heldere hemel. Zo reageerde de CEO van Binance (BNB) erg verrast. Andere investeerders, zoals John McAfee claimden dat zij deze beweging al lang hadden zien aankomen.

Uiteraard zijn er ook partijen die zich zorgen maken. Zo berekent deze analist hoe makkelijk het eigenlijk was om de koersstijging in gang te zetten. Hij waarschuwt over de gevoeligheid van de Bitcoin voor koersmanipulatie. Ook deze analist verbaast zich over hoe makkelijk de markt een (paar) grote transactie(s) volgt met enorme koersstijgingen en vraagt zich af of we onze lessen wel geleerd hebben.

Gaat de Bitcoin verder stijgen of volgt er een correctie?

In deze analyse legt men uit hoe we de stijging van de Bitcoin-koers moeten interpreteren. Volgens de analisten is het belangrijk dat de koers snel boven $ 5.000,- komt (op het moment van schrijven ligt de live-koers er iets onder). Als dit gebeurt ligt een verdere stijging voor de hand. Gebeurt dit niet dan voorziet men een correctie. Andere analisten voorzien dat de koers doorstoot naar het niveau van eind zomer 2018, rond $ 6.000 á $ 6.500,-. Hoewel cijfermatige indicatoren een verdere bull-run rechtvaardigen blijft de markt voorzichtig met voorspellingen.

Ook de Altcoins profiteerden van de koersexplosie

In dit overzicht zien we welke cryptomunten naast de Bitcoin het meest profiteerden van de koersstijgingen. De koersstijging van Bitcoin Cash (BCH) valt daarbij zeker op. Een kleine correctie wordt dan ook verwacht. Ook de koersstijging van de Litecoin (LTC) lijkt iets te stagneren. Volgens deze analist kan de BinanceCoin (BNB) en factor 100 stijgen en de Tezos (XTZ) een factor 10.

Als we al van een negatief effect mogen spreken dan zou het moeten zijn dat Ripple (XRP) haar weg naar dominantie even moet staken, aangezien de Bitcoin sterk terrein wint.

Wat gaat de komende periode brengen?

De blijheid over de koersstijgingen is begrijpelijk en logisch. Een kritische noot is dat deze is getriggerd door een onvoorziene beweging van één grote partij. Vraag is nu hoe de markt reageert op volgende grote transacties en hoe de koersen rationaliseren op 1 individualistische beweging. Dit kun je eigenlijk alleen goed in de gaten houden door de markt te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Koersstijging Bitcoin en Altcoins brengen markt in verwarring
Sluiten