Milton Broen
Milton Broen Gadgets 20 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek toont aan dat bepaalde hoeveelheid koffie zeer gezond voor je is

Er gaat geen week voorbij zonder dat er een studie opduikt met de uitslag dat er weer een product ongezond is of zelfs dodelijk kan zijn. Vandaag kunnen we jullie gelukkig het nieuws brengen dat er ook producten zijn die wel goed voor je zijn, zoals koffie!

Koffie is gezond!

The American Heart Association heeft een nieuw dossier gepubliceerd waarin duidelijk werd dat koffie zorgt voor een langer en gezonder leven, mits je het met mate drinkt. De studie is uitgevoerd door Walter Willet van Harvard’s School of Public Health. De studie van Willett is gebaseerd op verschillende onderzoeken. In totaal zijn er zo’n veertigduizend mannen en tegen de 167 duizend vrouwen ondervraagd. Uit het onderzoek bleek dat mensen die drie tot vijf kopjes koffie per dag dronken vijftien procent minder risico hadden op overlijden dan mensen die geen koffie dronken. Daarbij moet wel gezegd worden dat de mensen die cafeïnevrije koffie dronken dezelfde voordelen hadden als ‘gewone’ koffiedrinkers, zonder de bijwerkingen van cafeïne.

Voordelen

Naast het feit dat je dus langer leeft van koffie heeft het nog meer voordelen. Het goddelijke bonennat zorgt er namelijk voor dat de kans wordt verkleint om diabetes type 2 op te lopen, verlaagt de kans op een beroerte, hart- en vaat ziekte en zelfs de ziekte van Parkinson!

Teveel is niet goed

De studie benadrukt niet specifiek waarom er zoveel voordelen zitten aan koffie, maar het heeft in elk geval te maken met de koffiebonen welke gevuld zijn met voedingsstoffen. De mensen die zich verzotten op cafeïne moeten echter wel stilstaan bij het feit dat te veel cafeïne negatieve gevolgen heeft. Meer dan vierhonderd milligram cafeïne per dag brengt nare gevolgen zoals slaapproblemen en nervositeit met zich mee. Vierhonderd milligram komt overeen met zo’n vijf koppen koffie, dus overschrijd je dit, wees dan gewaarschuwd. Ook is het belangrijk voor de mensen die hun eigen bonen roosteren dat ze dit op een juiste en veilige manier doen, want het kan longschade veroorzaken. En dan kun je nog zo veel koffie drinken, maar koffie helpt helaas niet tegen longschade.

Goed begin is het halve werk

Nu je weet dat koffie gezond is, is het uiteraard wel belangrijk dat je de juiste koffiegadgets in huis hebt. Hier zijn tien gadgets die elke koffiefan in huis móet hebben, want een goede kop koffie begint bij een goede basis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Onderzoek toont aan dat bepaalde hoeveelheid koffie zeer gezond voor je is
Sluiten