Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 30 jul 2016

We doen het al jaren fout, hier moet je je koffiebonen bewaren

Wakker worden doen wij het liefst met een heerlijke bak koffie (dat hebben de ontwikkelaars van dit alarm trouwens wel héél letterlijk genomen). Nu kwamen wij er echter achter de we iets al jaren verkeerd doen. We hebben over hoe we onze koffiebonen bewaren. Die staan bij ons gewoon in de voorraadkast. Fout!

Je komt via ons YouTube-kanaal veel meer gesprekken en andere pareltjes tegen. Zien? Abonneer je dan hieronder op ons kanaal:

Je koffiebonen bewaren, je doet het verkeerd!

Waarschijnlijk doe jij het net zoals wij verkeerd, dat koffiebonen bewaren. Bij velen staan die namelijk gewoon in de voorraadkast of naast het koffiezetapparaat. Ook zijn er mensen die ze na openen in de koelkast bewaren. Fout! Je kunt de bonen namelijk het beste in de vriezer bewaren. Dit ten eerste omdat ze dan niet vochtig worden. Die kans is groter als je ze in de koelkast bewaart. Het buiten de koelkast bewaren van je bonen zorgt er echter weer voor dat ze niet vers blijven en dat komt jouw koffie natuurlijk niet ten goede. Waarom de vriezer (en koelkast) nog eens extra zijn aan te raden blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoek.

Je koffiebonen bewaren in de vriezer is ook nog eens beter voor de smaak

Dit onderzoek verschaft het laatste argument voor het bewaren van je koffiebonen in de vriezer (of koelkast). Zij concludeerden dat de beste smaak tot stand komt bij het malen van bevroren koffie. Waarom? Omdat de moleculen in de koffie dichter worden als de temperatuur afneemt. Zo komt er meer smaak vrij tijdens het malen terwijl je hetzelfde aantal koffiebonen gebruikt.

Je weet dus wat je te doen staat. De volgende keer dat jij een zak koffiebonen op de kop tikt kun je ‘m het beste meteen in de vriezer knallen. Op deze manier blijven de bonen langer vers én smaakt jouw kop koffie beter. Dubbel winnen dus!

Reageer op artikel:
We doen het al jaren fout, hier moet je je koffiebonen bewaren
Sluiten