Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Home 24 aug 2017

Nooit meer koffiemelk morsen ☕️ met (innovatieve) melkklontjes

Het is tijd voor een innovatie uit een onbekende hoek! Vaak is een van de eerste dingen die we op ons werk doen een bakje koffie halen. En sommigen onder ons drinken deze koffie het liefst met melk. Dat gaat echter niet altijd goed. De cupjes gaan niet goed open, waardoor je geen melk hebt. Of juist te veel, waardoor je hele broek onder de melk zit (zomaar een voorbeeld). De Martin Luther University of Halle-Wittenberg heeft daar wellicht de oplossing voor: melkklontjes. Say what!

Melkklontjes

Melkklontjes zijn, zoals de naam doet vermoeden, brokken melk die je in je koffie kunt gooien. De vloeibare melk zit in deze klontjes gevangen in een substantie. Dat kunnen voorlopig nog twee stoffen zijn: de zoete sucrose of de minder zoete erythritol. Wie zijn koffie het liefst met alleen melk drinkt, heeft met de klontjes voorlopig nog pech. Deze zijn nog in ontwikkeling.

Melkklontjes

Het mengsel van de twee stoffen wordt vervolgens in een gietvorm gegoten. Als dit mengsel afkoelt, ‘drijft’ de suiker naar de oppervlakte. Zo houdt het de melk bij elkaar. Zodra je het klontje in de koffie of thee gooit, lost de suiker en daarmee ook de melk op. Als het goed is, is een melkblokje drie weken houdbaar. Het klink niet echt smakelijk, maar alles voor het gemak, toch?!

Duitsland en cups geen goed huwelijk

Het is niet de eerste keer dat Duitsland laat zien dat het niet bepaald enthousiast is over cups. Eerder verbande de stad Hamburg al alle koffiecups uit overheidsgebouwen. De cups zijn te milieuonvriendelijk, zo lijkt de gedachte in de Duitse handelsstad. Voor het geval ook melkcupjes moeten verdwijnen, lijkt dit een logische vervanging.

Kijk

Reageer op artikel:
Nooit meer koffiemelk morsen ☕️ met (innovatieve) melkklontjes
Sluiten