WANT to Have: 5 gadgets waarmee je tijdens het kamperen een sterrenmaaltijd kookt

Goede voeding is tijdens het kamperen in de natuur van groot belang. Het zorgt voor energie tijdens de wandelingen die je maakt of voor de baantjes die je in het meer zwemt. Maar daarnaast wil je op vakantie wel lekker eten, toch? Ook als je gaat kamperen. Met deze essentials kom je in ieder geval een heel eind.

Zet koffie met een percolator

Je kunt voor het gemak bij de supermarkt een pot oploskoffie halen, maar dan drink je wel iedere ochtend vieze koffie. Tip: haal voordat je op vakantie gaat een zak gemalen koffie bij een koffiespeciaalzaak of je favoriete koffietent en neem een percolator mee. Zet ‘m op je zelfgemaakte vuur en je drinkt heerlijke koffie bij het ontbijt.

Gietijzeren pannen

Ook al kun je veel ingrediënten grillen, het opwarmen van een saus of het bakken van een ei doe je in de pan. Als je met de ideale roadtripauto, zoals de MINI Countryman, op kampeervakantie gaat, raden wij je aan om gietijzeren pannen mee te nemen. Deze zijn namelijk uitermate geschikt voor koken op een kampvuur(tje). In onderstaande video wordt dit perfect gedemonstreerd:

Een mes dat van alle markten thuis is

Een wijze les die wij je willen meegeven is dat je je plastic bestekset thuis moet laten. Ga voor een roestvrijstalen set en zorg dat je het beste mes bij je hebt. Een mes waarmee je hout kunt hakken voor het vuur, maar waarmee je ook een net gevangen vis kunt fileren. Niet voor niets pronkt een goed mes als nummer 1 op de lijst met ‘de heilige tien essentials‘ van outdoor-expert Dennis.

Spies en touw

Spies en touw zijn een gouden combinatie voor een sterrenmaaltijd in de natuur. Vooral als je van kip houdt. Scoor bij de plaatselijke poelier een kip, snijd ‘m doormidden en fixeer de kip met touw aan een grote spies, zodat hij er niet af valt. Tip: marineer de kip met lekkere kruiden.

Vlees of vis bereid je op een… grill

Tot slot heb je een grill nodig. Een grill heb je in alle soorten en maten, maar in principe heb je alleen een rek nodig dat tegen de hitte van je vuur kan. Je verzamelt een aantal grote stenen en stapelt deze in vier sets op elkaar. Het liefst wel op gelijke hoogte. In het midden van de stenen maak je een vuur en de grill leg je vervolgens op de stenen. That’s it en je bent klaar om een verrukkelijk stuk vlees of verse vis te grillen.

Met deze essentials ben je in ieder geval ready om de MINI Countryman te pakken en een sterrenmaaltijd in de natuur te bereiden. Maar als je nog veel meer wil leren over koken in de natuur, check dan de avonturiers van Outdoor Manners. Zij inspireren en informeren je dagelijks over de juiste voorbereidingen voor een perfect outdoor leven.

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
WANT to Have: 5 gadgets waarmee je tijdens het kamperen een sterrenmaaltijd kookt
Sluiten