Milton Broen
Milton Broen Culture 4 dec 2015

Kom er op deze manier achter of jouw Netflix-account door hackers is buitgemaakt

Netflix is populair omdat je er gigantisch veel films en series op kunt bekijken voor een betaalbare prijs. Toch kunnen mensen op het Dark Web accounts aanbieden voor nog geen tiende van de originele prijs. Maar hoe kan dit?

Hackers op de loer

De populariteit van de streamingdienst is uiteraard ook opgevallen bij hackers. Zij zagen echter een andere manier om hier een slaatje uit te slaan. Door enkele simpele hacks uit te voeren kunnen ze namelijk gebruik maken van een bestaand Netflix-account zonder ervoor te betalen. Wil je zelf profiteren van zo’n account? Dan betaal je een bescheiden bedrag van nog geen euro en je krijgt er een leven lang gratis toegang tot een account voor terug.

Hoe weet je of jij de dupe bent

Stel je voor, jij bent een betalende klant van Netflix, hoe weet je dan wanneer er mensen gebruikmaken van jouw account? Als je tussen de lijst van je bekeken films kijkt en je ziet er films tussen staat die je niet hebt gekeken is dit vaak geen goed teken. Als je je account met anderen deelt is het goed om na te vragen welke film zij hebben gekeken. Komen de bekeken films de andere personen ook niet bekend voor, dan kan het zijn dat je account is gehackt. Je kunt het voor de zekerheid checken op deze site.

Wat kun je er tegen doen?

Je kunt je account weer terug krijgen door naar de instellingen te gaan van je account en te klikken op “afmelden op alle apparaten”. Deze functie logt alle apparaten waar je op bent ingelogd uit. Daarna moet je er direct voor zorgen dat je je wachtwoord verandert zodat de hackers geen toegang meer hebben tot je account.

Check je belangrijke informatie

Aangezien de hackers toegang hebben (gehad) tot jouw account kan dit ook invloed hebben op andere persoonlijke gegevens van jou. Als je op Netflix namelijk hetzelfde wachtwoord gebruikt als die je ook bij Facebook, Snapchat of je mail gebruikt is het aan te raden om deze wachtwoorden snel te veranderen. Het belangrijkste zijn misschien wel je bankgegevens. Omdat je bankgegevens bekend zijn bij Netflix kan het ook zijn dat hackers hier misbruik van hebben gemaakt. Houd je bankafschriften dus in de gaten en neem bij vreemde afschrijvingen zo snel mogelijk contact op met je bank. En met Netflix zelf natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kom er op deze manier achter of jouw Netflix-account door hackers is buitgemaakt
Sluiten