Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 8 jun 2019

Crypto startup hackt eigen klanten om coins te redden

Hoewel de hype van Bitcoin en andere cryptocurrencies een beetje voorbij lijkt te zijn, blijven cryptowallets nog steeds geliefde doelwitten onder hackers. Om de zoveel tijd gaan ze er weer vandoor met coins, maar soms zijn blockchain bedrijven ze toch net te slim af. Zo besloot de blockchain startup Komodo zijn eigen klanten te hacken, voordat de echte hackers dat konden doen.

Hacken voor de echte hackers

Dat klinkt uiteraard als een absurde oplossing, maar in dit geval hebben ze door deze actie toch behoorlijk wat coins veilig kunnen stellen. Komodo werd op de hoogte gebracht van een issue met één van de libraries van hun Agama wallet. Hierdoor zouden de crypto’s van verschillende gebruikers buit gemaakt kunnen worden door derden. De startup besloot na de ontdekking meteen actie te ondernemen en hun cyber security team werd ingezet om zelf aan het hacken te gaan met behulp van de ontdekte kwetsbaarheid.

Bitcoin coins

Miljoenen aan coins gered

Het team wist door deze acht miljoen KMD ter waarde van zo’n 11,91 miljoen dollar veilig te stellen. Daarnaast brachten ze ook 96 bitcoins in veiligheid met een waarde van 742.000 dollar. Hadden ze dat niet gedaan, dan waren de coins een makkelijk doelwit geweest voor mensen met minder goede bedoelingen. De coins zitten op het moment in veilige wallets en uiteraard kunnen de getroffen klanten hun crypto’s gewoon weer claimen. Op de support pagina van de startup is te lezen hoe dat precies in zijn werk gaat.

Ook Facebook is de afgelopen tijd druk bezig geweest in de cryptowereld en volgens de laatste berichten zou ze deze maand nog hun eigen cryptocurrency onthullen. Maar hoewel Mark Zuckerberg het project een hoge prioriteit heeft gegeven, zouden verschillende hooggeplaatste medewerkers er nogal sceptisch over zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Next Web

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto startup hackt eigen klanten om coins te redden
Sluiten