Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 5 apr 2019

Komt Amazon met de ultieme AirPods-killer?

Apple onthulde onlangs nieuwe AirPods, de tweede generatie. Dit keer met ondersteuning voor “Hey Siri”. Oftewel, de slimme assistent activeren zonder je handen te hoeven gebruiken. Nu is het tijd voor Amazon.

Amazon vs Apple AirPods

Volgens bronnen van het doorgaans zeer goed ingelichte Bloomberg werkt Amazon namelijk aan een AirPods-killer.

Het gaat om volledig draadloze oordopjes met ondersteuning voor Alexa, de slimme assistent van het bedrijf. Het wordt de eerste Alexa-wearable.

Qua design en functionaliteit zouden Amazons plannen grotendeels overeenkomen met Apple’s AirPods, maar met één belangrijk verschil. Amazon wil namelijk de vloer aanvegen met Apple op het gebied van audiokwaliteit.

Geluidskwaliteit: de sleutel

Oftewel, verreweg het meest genoemde kritiekpunt als het om beide modellen van de AirPods gaat. De oordopjes laten niet alleen veel omgevingsgeluid door, maar de audiokwaliteit zelf is ook nou niet bepaald indrukwekkend.

Naast ondersteuning voor het hands-free commando “Alexa” ondersteunen Amazons oordopjes naar verluidt ook gesture controls. Denk aan het skippen van tracks, het opnemen van telefoongesprekken etc.

Ook komen de Alexa-oordopjes gepaard met een case waarin ze opgeladen kunnen worden. Exact, net zoals de directe concurrentie. Amazons hardware-divisie, Lab126, werkt aan het project. Lente vorig jaar bleek ook al dat die divisie aan een robot voor in huis werkt, Vesta.

Normaliter kondigt Amazon in september nieuwe hardware aan, dus je kunt rond die tijd een aankondiging verwachten. Het wordt interessant om te zien of de gigant ook op hardwarevlak zich kan gaan meten met Apple.

Ja, de geluidskwaliteit van AirPods valt tegen, maar is dat probleem oplossen genoeg om de strijd om de consument te winnen? Het gaat hier immers om een breder plaatje, de strijd om jouw slimme assistent in de favoriete gadgets van elke consument te verwerken.

?Check dit ook: AirPods 2 uit elkaar gehaald: vier interne verrassingen onthuld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Komt Amazon met de ultieme AirPods-killer?
Sluiten