Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gaming 19 mrt 2019

Gelekt: Komt Nintendo met een gaming smartphone?

Na de geflopte WiiU is Nintendo helemaal terug met de Nintendo Switch, een console die je ook als handheld kunt gebruiken. Het beste van de Wii en de DS dus, in een compact pakketje. Ook de mobiele games van de Japanse fabrikant worden steeds populairder.

Nintendo gaming smartphone

Iets wat we vijf jaar geleden niet aan hadden zien komen. Toch probeert Nintendo steeds meer beide markten te bespelen, zonder zichzelf in de vingers te snijden. Waar de games voor de Switch vaak 50 euro kosten en iets complexer zijn, gooien de mobiele games van Nintendo het over de free to play-boeg, met simpelere gameplay.

Nu is het echter tijd voor de volgende stap, als we bronnen binnen Taiwanese leveranciers van Nintendo moeten geloven. Sterker nog, naar verluidt overweegt Nintendo een gaming smartphone. Ja, dat lees je goed: een Nintendo smartphone.

Volgens betrouwbare bronnen herziet Nintendo momenteel zijn eerdere beslissing om de smartphonemarkt niet te betreden. Het groene licht is nog niet compleet gegeven, maar het zou om vergevorderde plannen gaan.

Maar wat?

Als de Japanse fabrikant daadwerkelijk die koers gaat varen, dan zal de Nintendo Switch waarschijnlijk een grote rol gaan spelen. Denk aan saves die je uit kunt wisselen tussen je Switch en je telefoon, en games met een mobiele app. Waarom je dan voor de Nintendo Smartphone in plaats van een ander Android toestel zou moeten gaan, blijft voorlopig onduidelijk.

Men speculeert dat het bedrijf niet mee zal gaan dingen in de high-end flagship-markt, maar een mid-range toestel uit zal brengen dat de games kan draaien zonder prijzig te worden. Maar goed, dat is pure speculatie.

De afgelopen jaren hebben we kennis gemaakt met steeds meer gaming smartphones. Van Xiaomi, Razer, Huawei en andere grote spelers. Als Nintendo zijn merknaam goed kan benutten op een lager prijspunt, dan heeft de Japanse gigant wellicht een mooie kans.

?Check dit: Call of Duty: Mobile een feit voor iOS en Android

Digitimes

Reageer op artikel:
Gelekt: Komt Nintendo met een gaming smartphone?
Sluiten