Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 16 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Sony leert kinderen programmeren met KOOV

Het is één van de uitdagingen waar we het onderwijs vandaag de dag mee worstelt: kinderen iets leren waar ze later wat aan hebben. Natuurlijk, het is belangrijk om te leren rekenen, lezen en de geschiedenis te kennen. Echter zien we op de arbeidsmarkt dat er om vaardigheden worden gevraagd die in het basislespakket nog niet worden aangeboden. Zo heb je een goede arbeidspositie als je weet hoe je moet coden. En dat is dus iets waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Om de toekomstige generatie hiermee kennis te laten maken, komt Sony met KOOV, een methode om kinderen te coden.

KOOV leert je programmeren

KOOV is een leerset die inmiddels al is uitgeleverd aan scholen en instellingen in Japan en China. Binnenkort is ook de Amerikaanse markt aan de beurt, waarna we hopen dat het ook in Europa beschikbaar wordt. KOOV wordt geleverd met iets van 300 verschillende kleine bouwstenen, die je doet denken aan LEGO.Koov

Met deze bouwstenen kan men van alles en nog wat bouwen en deze uitrusten met diverse sensoren. Vervolgens kun je via de beschikbare software bepaalde modules inladen en opdrachten laten uitvoeren, waarna die over wordt gezet naar het bouwwerk.

In totaal zijn er 23 verschillende soorten robots die gemaakt kunnen worden, maar het is uiteraard ook mogelijk om zelf een creatie te bedenken. De software bevat iets van dertig uur aan lesmateriaal en moet er voor zorgen dat de gebruikers enerzijds begrijpen hoe coden werkt en anderzijds om ze te vertellen wat je er in het dagelijkse leven straks aan hebt. Goedkoop zijn de pakketten niet. Ze gaan ruim 500 euro kosten, maar dat is voor scholen als lesmateriaal wel te betalen.

Koov

KOOV is overigens niet de enige methode die kinderen laat coden. Ook LEGO bevindt zich in deze markt met hun LEGO Boost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony leert kinderen programmeren met KOOV
Sluiten