Kopenhagen krijgt langste kunstmatige skipiste ter wereld op groene energiecentrale

admin 14 jan 2018 Tech

Architectenbureau SLA heeft de definitieve plannen onthuld voor een skipiste en recreatief park, gebouwd op de gloednieuwe energiecentrale Amager Bakke in Kopenhagen. Een prachtig stukje innovatie!

Op naar een CO2-neutraal Kopenhagen

De Amager Bakke wekt groene energie op door de verbranding van afval en maakt deel uit van het plan om Kopenhagen de eerste CO2-neutrale stad ter wereld te maken in 2025. De skipiste en het park worden op het dak geplaatst.

Dit artikel verscheen als eerste op Outdoor Manners.

Kopenhagen

De piste is een afdaling van in totaal 440 meter lang en wordt daarmee de langste kunstmatige skipiste ter wereld. De skipiste is verdeeld in drie gebieden: zwart, blauw en groen. De zwarte piste is 180 meter lang.

Zaadbommen en klimmuren

Naast de piste wordt een enorm park aangelegd met hiking trails, een klimmuur en een uitkijkpunt. Daarnaast moet het park een magneet zijn voor flora en fauna. Bezoekers kunnen hieraan bijdragen door zaadbommen te verspreiden. Hoe dat werkt zie je in de onderstaande illustratie.

Kopenhagen

”Om van het dak van de nieuwe energiecentrale Amager Bakke een rooftop park en skipiste te maken, was behoorlijk uitdagend”, zegt Rasmus Astrup van SLA tegen Arch Daily.

”Het doel is om ervoor te zorgen dat Amager Bakke een openbare ruimte wordt die zowel esthetisch als recreatief van toegevoegde waarde is voor alle inwoners en bezoekers van Kopenhagen, het hele jaar door.”

De aanleg van het park wordt volgens planning in september 2018 voltooid.

Kopenhagen

Kopenhagen heeft bijzonder ambitieuze doelen als het gaat om het omgaan met energie, afval en het integreren van natuur in de stad. Om hun doelen te bereiken wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie├źn.

Een onderzoeker die mee werkt aan het project heeft een technologie ontwikkeld waarmee meer dan 100 procent van de energie gebruikt kan worden die uit de brandstof wordt gehaald. De brandstof is afval.

Meer foto’s van dit bijzondere project zien? Check dan hier de website.

Reageer op artikel:
Kopenhagen krijgt langste kunstmatige skipiste ter wereld op groene energiecentrale
Sluiten