Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 9 mei 2018

Deze Mac-app is onmisbaar voor elke koptelefoon-gebruiker

Op kantoor met een hoofdtelefoon op werken is heerlijk om jezelf af te sluiten. Voor je het weet staat er echter een collega drie minuten tegen je te praten, zonder dat je het door hebt. De Mac-app Silenz helpt in dat soort gevallen.

Silenz gebrukt de microfoon van je Mac om de omgeving in de gaten te houden en je muziek te pauzeren of dempen wanneer dat nodig is. Spreekt iemand je aan? Dan zet de app je muziek automatisch op pauze. Je kunt ook kiezen om het volume te laten verlagen.

Onderscheiden van stemmen en bijgeluiden

De app goed is in staat om de menselijke stem te onderscheiden van andere geluiden. Harde geluiden zoals een collega die hard op zijn toetsenbord ramt, of het geluid van een mok op je bureau zorgen er niet voor dat je muziek gedempt of gepauzeerd wordt. De functionaliteit moet overigens niet verward worden met een actieve ruisonderdrukking. Silenz onderdrukt geen geluiden, maar luistert of je geen belangrijke gesprekken mist.

Compatibel met iTunes, Spotify en meer

De app heeft uitgebreide instelmogelijkheden. Zo kun je, als dat wenselijk is, omgevingsgeluid juist laten versteken. Je kunt ook instellen bij welk geluidsniveau de app je muziek moet pauzeren of dempen. Wil je alleen onderbroken worden door mensen die aan je bureau staan? Dan kun je de threshold vrij hoog instellen. Wil je ook gesprekken tussen collega’s opvangen? Zet ‘m dan wat lager.

Silenz kan op twee manieren werken. Allereerst kan het volume van de muziek automatisch worden aangepast wanneer iemand tegen je praat. Daarnaast kan de app ook je muziek pauzeren. Er is ondersteuning voor iTunes, Spotify, Deezer, VOX en VLC.

Tijdelijk gratis

In eerste instantie was de aanschafprijs aan de hoge kant, namelijk 15 dollar. Na vragen van gebruikers is de app (voorlopig) gratis te downloaden. De ontwikkelaar heeft de app als ‘kale’ versie aangeboden. Het is echter mogelijk om de verschillende opties los aan te schaffen of in een totaal pakket. Indien de verschillende opties los worden gekocht zijn de kosten relatief hoog, € 2,29 per stuk. Een compleet pakket kost echter slechts € 5,49.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Mac-app is onmisbaar voor elke koptelefoon-gebruiker
Sluiten