Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 9 nov 2018

Netflix komt met Kingdom: brute historische zombie horror-serie

Netflix levert al lang niet meer enkel Amerikaanse producties af. De streamingdienst zoekt zijn heil voor Netflix Originals juist steeds vaker in anderstalige landen. Dat levert diversere producties op, vaak ook des te succesvoller in het land van herkomst. Maak kennis met Kingdom.

Netflix komt met Kingdom: historische zombie horror

De streamingdienst werkt al enige tijd samen met de Koreaanse studio Astory. Die studio gaat Kingdom tot leven brengen, een historische serie met… zombies. De eerste beelden zijn niet alleen gruwelijk en bruut, maar ook nog eens schitterend. Fans van zombie horror hebben potentieel pareltje om naar uit te kijken.

Kingdom speelt zich af tijdens de vijf eeuwen van het Koreaanse Joseon Dynasty. Dat is een van de meest cultureel invloedrijke periodes uit de geschiedenis van Korea. De serie wordt geregisseerd door Kim Seon-hun, een naam die je nu misschien nog niet zoveel zegt, maar daar gaat volgend jaar verandering in komen.

De Netflix Original volgt een jonge prins die met het overlijden van zijn vader worstelt. Hoe moet hij nu verder met zijn leven? Die vraag wordt des te pittiger als hij erachter komt dat zijn vader nog leeft. Althans, hij is herrezen uit de dood, als zombie.

Dat feit wordt echter lang verborgen gehouden voor de prins en de rest van Korea, tot het onvermijdelijke gebeurt. Wat volgt is pure chaos en zombie-actie die op een meesterlijke manier is vormgegeven.

We zijn de afgelopen jaren overspoeld met zombie-series en -films, maar zelden is het horrrorgenre in zo’n historische setting toegepast. Al helemaal niet met de zakken geld die Netflix beschikbaar stelt als budget.

Pas op 25 januari komt de serie naar Netflix, dus tot dan is het nog even een kwestie van geduld hebben. De Zuid-Koreanen staan echter bekend om hun grimmige actie-producties, dus dit belooft een heerlijke binge te gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix komt met Kingdom: brute historische zombie horror-serie
Sluiten