Kornuit: app helpt mensen met autisme om hun sociale contacten te onderhouden

Techniek, gadgets en apps zijn sowieso erg gaaf, maar al helemaal als ze het leven van mensen écht verbeteren. Dan bedoelen we op een wezenlijke manier; mensen beter laten zien, horen of bewegen bijvoorbeeld. Een team studenten van de Hogeschool Utrecht maakte een app om autistische mensen te helpen om afspraken te maken. Ze wonnen met dit programma de Project B-wedstrijd, bedoeld om mensen met een beperking te ondersteunen.

Mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben soms moeite om vriendschappen langere tijd te onderhouden. Ze zijn niet altijd geneigd om uit zichzelf bijvoorbeeld een vriend(in) te bellen om wat leuks te doen. In het programma, Kornuit, vullen de gebruikers hun informatie en interesses in. Na een koppeling met je Facebook-pagina gaat Kornuit op zoek naar activiteiten die je samen kunt doen.

Het kan een film zijn die net uit is, een trip naar een pretpark; of wat dan ook. Kornuit helpt ook om de afspraak vast te leggen in Google Calendar, zodat hij meteen vastligt. Door deze suggesties en afspraken kunnen mensen er voor zorgen dat ze hun vriendschappen niet per ongeluk laten verwateren.

Als het goed is komt de app binnenkort uit, in het Nederlands en Engels. Meer informatie over Kornuit vind je op de projectpagina.

Reageer op artikel:
Kornuit: app helpt mensen met autisme om hun sociale contacten te onderhouden
Sluiten