Ben jij een koukleum? Deze armband zorgt er voor dat je het nooit meer koud hebt

Ben jij zo’n persoon die het altijd koud heeft? (Of juist iemand die het snel warm heeft.) Dan komt er binnenkort een innovatie op de markt waar jouw leven mogelijk een stuk aangenamer door wordt: een armband die ervoor zorgt dat je het niet meer koud of warm hebt. Oftewel: een persoonlijke thermostaat om je pols. We hebben het hier over Embr Wave.

Dé innovatie voor de koukleumen en kacheltjes onder ons

Denk je goed voorbereid te zijn op de herfst met je warme sjaal of vest, loop je alsnog te rillen. Brr… Wellicht ken jij als echte koukleum inmiddels ook wel de truc waarbij je je pols onder de warme kraan kan houden, om je persoonlijke thermostaat aan te passen. Maar volgens Embr Wave kan het binnenkort dus ook veel makkelijker.

Deze armband verwarmt en verkoelt de temperatuurgevoelige huid op je pols namelijk met één druk op de knop. Dit geeft ongeveer hetzelfde gevoel als wanneer je je handen warmt bij een kampvuur in de winter óf je handen in een bak ijswater houdt.

innovatie

Het product is, net als wanneer je je pols onder de warme of koude kraan houdt, gebaseerd op het idee dat je je hele lichaamstemperatuur kunt regelen door één plek op je lichaam te verwarmen (of verkoelen). Als een natgeregende broek er bijvoorbeeld voor kan zorgen dat je hele lijf koud voelt, dan moet dit volgens Embr Wave ook werken. Hoe het precies werk zie je in de video hieronder:

Voor wie er warmpjes bij wil zitten

De ontwikkelaar van het product probeert de armband door middel van crowdfunding te financieren en dat lijkt al aardig te lukken. Ze zitten inmiddels iets over de helft van hun te behalen doel ($518,303/100.000) en ze hebben nog 14 dagen te gaan. Dat ziet er dus niet heel rooskleurig uit voor deze innovatie. Mocht het wel lukken, dan worden de eerste armbanden in februari 2018 al geleverd. Wil je er eentje hebben? Dan mag je wel snel zijn met bestellen, anders is de kans groot dat je tot volgend jaar zomer of zelfs nog langer moet wachten op jouw persoonlijke thermostaat.

Je persoonlijke thermostaat hoef je niet om je pols te dragen. Er bestaan ook steeds slimmere thermostaten die op afstand te besturen zijn. Zo hoef je thuis nooit meer te wachten tot de verwarming is aangeslagen en je eindelijk die Snuggy uit kunt doen. Neem bijvoorbeeld GLAS: het antwoord van Microsoft op de slimme thermostaat Nest. Dat is net iets subtieler dan wanneer je met een soort band om loopt waardoor het lijkt alsof je elektronisch huisarrest hebt..

Dit artikel verscheen als eerste op Froot.nl.

Reageer op artikel:
Ben jij een koukleum? Deze armband zorgt er voor dat je het nooit meer koud hebt
Sluiten