Daniel Koster
Daniel Koster Culture 23 dec 2016

Dé Netflix-films en -series voor tijdens de koude, natte kerstvakantie

De kerst staat voor de deur. Dat betekent veel eten en drinken. En natuurlijk ontzettend hard chillen. Normaliter wordt er nog wel eens een wandeling gemaakt, maar het gaat deze kerst waarschijnlijk regenen. Heerlijk binnen zitten is gelukkig geen straf met deze Netflix-films en -series.

[listicle]

The OA

Wij hebben The OA nog niet gezien, maar horen er ontzettend goede verhalen over. Na het zien van de trailer verwachtten wij in ieder geval een breinbrekend verhaal over identiteit, de menselijke connectie en de grens tussen leven en dood. Gaaf en uiteraard op Netflix te zien!
[/listicle]

[listicle]

Barry

Barack Obama is een held en eentje die wij ontzettend gaan missen. Tijdens de kerst kun jij dat gemis even opvullen door Barry te checken. Het is een verhaal over de jonge Barack en hoe ‘ie moeite heeft zijn plek te vinden in een wereld vol ongelijkheden. Hier te zien.
[/listicle]

[listicle]

Voor het gezin: Shrek en Home Alone

Wij hoeven je niet te vertellen waarom Shrek en Home Alone de bom zijn. Dat gaan we dan ook niet doen! Dus, kijken naar Shrek en Home Alone, dat betekent nu al een gouden kerst.
[/listicle]

[listicle]

13TH

Je kunt tijdens de kerst ook genieten én leren tegelijk. Yes, we hebben het over gave documentaires. En dan is 13TH er eentje die je niet mag missen. Hierin wordt gekeken naar de geschiedenis van het gevangenissysteem in de Verenigde Staten en hoe die leidt tot de criminalisering van Afro-Amerikanen. Daar kunnen we ook in Nederland leer uit trekken! Kijk ‘m hier.
[/listicle]

[listicle]

Hush

Een horrorfilm op zijn tijd kan geen kwaad. Dat je dan een paar dagenlang met het licht aan moet slapen nemen we op de koop toe. Dat gaat bij Hush zeker gebeuren. Een film die gaat over een dame die alleen thuis is, maar niet écht alleen is. Wij raden je aan ‘m enkel te kijken als je niet alleen thuis bent.
[/listicle]

[listicle]

The Siege of Jadotville

Dit is een waargebeurd verhaal over een groep Ierse soldaten van de Verenigde Naties die zich in Congo moeten verdedigen tegen de Fransen en Belgen. Een bijzondere film vol actie, maar natuurlijk ook verdriet. Dat is toch bijzonder tijdens de kerst. Enjoy.
[/listicle]

[listicle]

Een Lord of the Rings-marathon

Eén Lord of the Rings-film kijken is iets waar je al flink de tijd voor moet nemen. Dat geldt al helemaal voor alle drie de films. Laat jij nu net tijdens de kerst de tijd mee hebben. Dus, ga ervoor zitten, haal wat extra eten tevoorschijn en geniet. Kijk het eerste deel hier.
[/listicle]

Vorig jaar hadden we ook al genoeg Netflix-films en -series voor tijdens de kerst. Daar kun je ook nog even in rondneuzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé Netflix-films en -series voor tijdens de koude, natte kerstvakantie
Sluiten