Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 9 aug 2018

Kozmophone is een platenspeler met een moderne twist

Het hebben van een platenspeler is niet langer meer iets dat alleen is weggelegd voor de hipsters van deze wereld. Het afspelen van een plaat die gemaakt is van vinyl heeft gewoon een bepaald gevoel. Ik vind het zelf heerlijk om tijdens een zonnige zondagochtend via een platenspeler naar Bob Marley te luisteren, dat heeft gewoon iets. Als je zelf nog geen platenspeler hebt, dan is de Kozmophone het overwegen waard. Dit is een platenspeler met een moderne twist.

De Kozmophone op Kickstarter

En zoals wel vaker met dit soort producten moet je afreizen naar de wereld van Kickstarter om de Kozmophone in huis te halen. In zijn basis is de Kozmophone een platenspeler met een klassieke speaker. Daar kun je gewoon je favoriete platen mee afspelen, maar als je iets verder kijkt dan dat je neus lang is, zul je ook een hoop moderne toevoegingen gaan zien.

Zo kan de speaker van de platenspeler 360 graden draaien, zodat je de muziek gericht krijgt op de plek waar jij je bevindt. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de speaker van de platenspeler af te halen. Via een bluetooth-verbinding is het dan mogelijk om je smartphone er op aan te sluiten en op die manier luisteren naar je Spotify-playlist. Die speaker gaat overigens los van de platenspeler twaalf uur lang mee.

Kozmophone

Je kunt je telefoon ook op de cilinder plaatsen en die dan draadloos opladen. Ook kun je via een app verschillende holografische afbeeldingen daarop laten zien, waardoor het in een donkere ruimte ook een echte eyecatcher is. Tot slot is de Kozmophone te krijgen in zes verschillende kleuren. Vijf normale varianten en één speciale variant van 18 karaats goud. Die laatste kost dan wel bijna 5.000 dollar, terwijl de normale variant met 249 dollar niet eens zo heel erg prijzig is.

Wil je meer Kickstarter-inspiratie? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Kozmophone is een platenspeler met een moderne twist
Sluiten