Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 12 dec 2017

KPN brengt ‘nieuwe’ snelle betalingsmethode naar de App Store

Wanneer je aankopen doet in de App Store moet je betalen met Paypal of met je creditcard. KPN-klanten kunnen nu ook via hun smartphone op een andere manier afrekenen in de App Store: via ‘carrier billing‘.

Carrier billing in de App Store

Het zogenoemde carrier billing houdt in dat mensen in de App Store van Apple aankopen kunnen afrekenen via hun telefoonrekening. Deze manier van betalen bestaat al jaren, denk bijvoorbeeld aan het kopen van betaalde wallpapers en ringtones, toen we nog geen smartphones hadden.

Carrier billing is vooral aantrekkelijk voor mensen die geen credit card hebben of voor jongeren die geen eigen bankrekening of bankpas hebben. Wereldwijd wordt deze manier van betalen al veel gebruikt, maar nu brengt KPN het dus ook naar Nederland.

App Store

KPN en Apple brengen het naar Nederland

iCulture ontdekte dat Apple KPN als enige aanbieder van deze service in Nedederland op zijn Amerikaanse website heeft vermeld. Volgens de site geldt de betaalmogelijkheid ook voor aankopen via bijvoorbeeld iBooks en iTunes.

Waar kun je dit vinden in de App Store?

Hoe je als KPN-klant deze betaalmethode kunt instellen? Selecteer in de App Store je Apple ID, en kies daar onder ‘betaalinformatie’ voor ‘mobiele telefoon’. Hierna moet je je nummer nog verifiëren.

Kun je deze mogelijkheid niet vinden dan moet je waarschijnlijk nog een KPN-update installeren. Die vind je onder de ‘info’-knop bij de algemene instellingen van je smartphone.

App Store

KPN heeft een maximumbedrag van twintig euro per aankoop ingesteld. Je kunt per maand maximaal 150 euro per maand uitgeven aan de online aankopen die je betaalt met carrier billing.

Heb je geen Apple smartphone of iPad, dan is deze service op dit moment nog niet voor jou. Maar, wellicht zullen meer online services of providers het voorbeeld van Apple en KPN volgen. Er zijn al veel mooie innovaties op het gebied van betalingen op te noemen: zo ook Visa’s sticker waarmee je overal in huis contactloos kunt betalen. Check ‘m hier.

Reageer op artikel:
KPN brengt ‘nieuwe’ snelle betalingsmethode naar de App Store
Sluiten